Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Онлайн-урок до Міжнародного дня Матері-Землі

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

22 квітня, у Міжнародний день Матері-Землі, відбувся онлайн-урок «Людина і навколишнє середовище» для студентів Миколаївського будівельного коледжу КНУБА, організований відділом соціокультурної діяльності молоді обласної бібліотеки для юнацтва.
Ведуча, провідна бібліотекарка Оксана Криловська розповіла, що перша екологічна акція, організована школярами, студентами та викладачами, відбулася в цей день 1970 року в Нью-Йорку. Відтоді 22 квітня в різних куточках світу проводять різноманітні акції, що покликані спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті Земля.
 
Бібліотекарка акцентувала, що сьогодні на планеті визначено 36 найважливіших глобальних проблем. У першій десятці: зміни клімату, дефіцит питної води, знеліснення, опустелювання, забруднення прісних вод, низька якість управління, втрата біорізноманіття, зростання і міграція населення, зміна соціальних цінностей, утилізація відходів, забруднення повітря. Наслідки страхітливі: сильні пожежі через посуху по всьому світі (Австралія, США, Амазонія, Україна (нещодавні пожежі в Харківській області, на Луганщині)); зростання рівня моря через танення льодовиків, насамперед, у Гренландії та Антарктиці. Загалом, через вирубку лісів, необдуману експлуатацію морів і грунтів, забруднення повітря і води на планеті може статися екологічна катастрофа.
 
Ведуча нагадала, що в Україні з 1999 року в третю суботу квітня відзначають Всеукраїнський день довкілля. Цьогоріч він припав на 21 квітня. У цей день громадські організації та волонтери проводять заходи, спрямовані на покращення стану навколишнього середовища, очищення водойм, озеленення, збереження заповідних об’єктів та поширення екологічних знань. 
 
Задля збереження природної різноманітності в Україні створені заповідники. Студенти згадали заповідні місця Миколаївщини: природний заповідник «Єланецький степ», національні природні парки «Бузький Гард» і «Білобережжя Святослава», регіональні ландшафтні парки «Тилігульський», «Приінгульський».
 
Бібліотекарка закликала молодь не бути байдужими до проблем довкілля, берегти природу, брати участь в екологічних акціях і толоках. 
 
 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.