Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Тридцять славних кроків рідної держави: флешмоб за участі ліцеїстів

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

26 квітня десятикласники Миколаївського економічного ліцею №2 взяли участь у ювілейному флешмобі «Тридцять славних кроків рідної держави», організованому відділом соціокультурної діяльності молоді ОБЮ у рамках бібліотечного проєкту «Країну успішною робимо ми», присвяченого 30-річчю Незалежності України.
Ведуча Марина Чередниченко запропонувала молоді поміркувати над дуже важливим питанням: що може зробити кожна людина для добробуту та процвітання своєї країни. Старшокласники разом із бібліотекаркою провели своєрідну естафету та пригадали відомих українців, які прославили нашу Батьківщину та її народ у різних куточках світу. Прозвучали імена видатних діячів далекого минулого: Анни Ярославівни, дочки великого князя київського Ярослава Мудрого; історика Михайла Грушевського; авіаконструктора Ігоря Сікорського. Згадали також видатних вчених, винахідників, Нобелівських лауреатів, громадських діячів, письменників, музикантів, обдарованих лікарів та спортсменів, завдяки яким світ дізнається про Україну сьогодні. Здалося, що утворився міцний ланцюг, що з’єднав далеке минуле країни з її сьогоденням. Дійсно, Україна подарувала світові величезну кількість талановитих людей: вони – наша гордість і приклад для наслідування.
 
Пані Марина порадила учням познайомитися із багатьма цікавими матеріалами на сайті та блозі бібліотеки. Наприклад, із рубрики «Селфі. Молоді генії України» можна дізнатися про юних винахідників: Валентина Фречку, Ольгу Харасахал, Михайла Штопка, Ігоря Шибку та інших. Електронні бази даних «Спортивна гордість Миколаївщини» і «Карта творчості» містять інформацію про відомих і перспективних спортсменів нашого краю, а також талановитих творчих особистостей – майстрів, художників, фотографів, музикантів. Серед спортивних персоналій – юні Софія Чорноморова і Олексій Середа поряд із олімпійськими чемпіонами Олександром Абраменком і Ольгою Харлан.
 
Під час розмови учні згадали також колишніх випускників ліцею, які стали відомими у місті та країні. Досить символічно, що повна назва їхнього навчального закладу «Економічний ліцей №2. Авторська школа креативного підприємництва», тож багато хто з ліцеїстів мріє у майбутньому стати успішними бізнесменами. Саме їм творити історію, змінювати світ на краще та прославляти нашу країну.
 
 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.