Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти “Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці”: про виживання у новій реальності

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

25 червня в Молодіжному просторі читачі та бібліотекарі Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва долучилися до онлайн-дискусії “Постапокаліпсис сьогодні: виживання в новій реальності” за коміксами у якості Посольства Книжкового Арсеналу, відкритого в рамках проєкту «Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці», започаткованого Всеукраїнською громадською організацією “Українська бібліотечна асоціація” та Х Міжнародним фестивалем «Книжковий Арсенал».
Організаторами онлайн-події в рамках спеціальної підліткової програми “Просто цікаво, що буде в кінці” стала кураторська команда TeenSide, видавництва “Рідна мова”, “Видавництво” і “Боривітер”.Комікси “Кода”, “Пташеня”, “Академія “Парасоля” обговорювали цікаві особистості й професіонали. Марина Дубина — перекладачка, редакторка і журналістка. Працює у проекті «Комікси DC та Vertigo» у видавництві «Рідна мова», волонтер Kyiv Comic Con. Саме вона переклала 2 частини “Академія “Парасоля” та “Кода”. Тетяна Калитенко — літературознавиця, докторантка НаУКМА, літературна критикиня, молода авторка роману «Антеро», що потрапив до довгих списків «ЛітАкцент року – 2020» у номінації «Проза». Соня Коптюх – резидентка підліткової редакції Teenside онлайн-видання «Букмоль», авторка статей та оповідань, членкиня журі літературного конкурсу художніх текстів письменників і письменниць у віці 12-19 років і підліткової літератури, написаної людьми будь-якого віку #безпробілів, започаткованого у 2020 році громадською організацією «Культурна ініціатива “Букмоль”».
У фентезі-мальопису “Кода” Саймона Спаррієра і художника Матіаса Берґари апокаліпсис знищив усю магію й велич колись дивовижного фентезійного світу. Колишній бард Гмик вирушає на пошуки порятунку для своєї дружини у супроводі однорога, озброєний лише власним розумом… “КОДА” — це світ, якому настав кінець, але водночас усе тільки починається». Це відносно нещодавно опублікований комікс, що дозволить українському читачеві почуватися частиною всесвітнього мальописного процесу. У коміксі “Пташеня” Дарсі ван Полгіста й Ієна Бертрама всі головні герої — це родичі в 3-х поколіннях, які опинилися по різні боки фронту у боротьбі за свободу і за можливість просто жити. Це антиутопічний світ, в якому заради великих ідей можна і треба вбивати. Автори бажають розкрити читачеві болісну правду, пройти разом із маленькою, але відважною дівчинкою крізь жахи війни, щоб навчитися в неї гнучкості й волі до життя. Чудове нагадування кожному з нас, що хід історії цілком можуть змінити вчинки маленьких людей ― головне мати бажання доводити кожен свою місію до кінця. “Пташеня” — це сюрреалістичний, кривавий, надзвичайно виразний та деталізований, найгучніший інді-шедевр 2019 року. “Академія “Парасоля” Джерарда Вея і художника Габріеля Ба — про проблемну сім’ю супергероїв із химерними надздібностями. Винахідник-мільйонер Реджинальд Гарґрівс усиновив і удочерив сімох надзвичайних дітей, що народилися у різних куточках світу від жінок, які не мали жодних ознак вагітності. водночас народили сорок трьох дітей. Із цих сімох дітей і складається академія «Парасоля», створена, щоб урятувати світ. Але у кожного з них свої страхи, проблеми, апатія, депресія... Чи вдасться їм стати супергероями, змінити історію, врятувати людство?
Комікс передбачає активну співучасть читача, який має «охопити» думкою різні кадри коміксу й зуміти комплексно відтворити у своєму сприйнятті все його змістове багатство, сконструйоване за допомогою графічних і текстових елементів. А популярна тематика апокаліпсисів та постапокаліпсисів сьогодні, у часи пандемії та кліматичних змін, актуальна як ніколи. Тож купуйте, читайте і робіть висновки!
 
 
 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.