Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Тренінг з медіаграмотності для семикласників

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

6 жовтня відбувся черговий тренінг із циклу “Основи медіаграмотності для молоді”, учасниками якого стали учні 7-их класів Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6.

Організатори — бібліотекарки відділу соціокультурної діяльності молоді ОБЮ Олександра Бережна і Марина Чередниченко — розповіли школярам про особливості сучасних медіа, пояснили різницю між абревіатурами ЗМІ та ЗМК, поговорили про дотримання стандартів журналістської етики.

Підлітків особливо зацікавила тема «Як сучасні ЗМІ повинні висвітлювати неповнолітніх». Після жвавих обговорень і обміну думками учні виснували, що медіа мають бути особливо обережним при висвітленні питань, пов’язаних із дітьми. Журналісти повинні мати обґрунтовані підстави для висвітлення приватного життя неповнолітньої особи та дозвіл на це від її батьків чи опікунів. Неприпустимо розкривати імена неповнолітніх або вказувати ознаки, за якими їх можна розпізнати.

Також бібліотекарі наголосили, що інформацію навіть у «топових» виданнях слід обов’язково перевіряти і надали кілька дієвих порад. Аби показати на прикладі, як іноді працюють різні медіа, бібліотекарки запропонували юним учасникам тренінгу пограти в «Зіпсований телефон». Метою гри було передати достовірну інформацію. В підсумку інформація все ж таки була спотвореною. Підлітки зрозуміли, що перевіряти інформацію слід завжди, аби не потрапити на гачок до непрофесійних і неетичних журналістів.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.