Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Цікаве від краєзнавців: Світлана Бойчук

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

8 жовтня відбувся черговий захід із циклу сторітелінгів “Цікаве від краєзнавців”, вдруге організований обласною бібліотекою для юнацтва в форматі open air. Цього разу учні Миколаївського вищого професійного училища технологій та дизайну здійснили подорож історичним центром Миколаєва разом із Світланою Бойчук — відомою краєзнавицею, членкинею історико-краєзнавчого товариства “Золота лодія”.

Екскурсія супроводжувалася цікавими історіями, маловідомими чи зовсім не відомими широкому загалу історичними фактами, знайденими дослідницею під час роботи в архівах. Так, молодь дізналась, що на території Кафедрального собору Кашперівської ікони Божої матері, що на вулиці Садовій, колись був фонтан із цілющою джерельною водою, який зник після того, як за радянських часів тут спалили відібрані в мешканців міста ікони; а в приміщенні обласного краєзнавчого музею “Старофлотські казарми” є три підземних поверхи.

Не залишили поза увагою й сучасні пам'ятки. Розповідаючи про пам'ятник Доброти, що знаходиться в однойменному сквері, Світлана Василівна запропонувала присутній молоді замислитися над тим, що є для кожного з них доброта. “Турбота, милосердя, допомога, розуміння” — такими були відповіді студентів. Це і стало справжнім лейтмотивом усієї екскурсії. Молодь була вражена розповідями краєзнавиці про високі моральні принципи засновників нашого міста, їхній істинний патріотизм.

Крокуючи від однієї історичної пам'ятки до іншої, студенти зупинилися також біля Вічного вогню та віддали шану героям-ольшанцям. Фінішували біля знаменитого городища “Дикий Сад”.

Найактивніші учасники екскурсії отримали від Світлани Василівни сувеніри на згадку. Всі присутні щиро дякували екскурсоводу і організаторам, а також запевнили, що вивчатимуть історію рідного краю. Адже вона така цікава!

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.