Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Правова абетка в школі №28

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

7 грудня для учнів 8-х класів Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №28 відбулась правова абетка «Знай закон змолоду», організована обласною бібліотекою для юнацтва за участі інспекторів відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Миколаївської області.
Інспектори поліції Анна Хитько, Юлія Яковенко, Олена Зінькова та Олександр Федоров звернули увагу школярів, що з 25 листопада по 10 грудня триває Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства», яка проводиться щорічно з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
Під час заходу інспектори ознайомили учнів з нормами законодавства України про права дітей, нагадали, що з 16 років неповнолітній несе повну адміністративну та кримінальну відповідальність, а з 18 років настає повна дієздатність. Детальніше зупинилися на відповідальності. На прикладах пояснили, коли застосовується цивільна, адміністративна та кримінальна відповідальності. Разом із школярами обговорили деякі складні з точки зору закону життєві ситуації та вихід з них, а також реальні справи з поліцейської практики. Підлітки жваво обговорювали і коментували почуте, навіть дебатували з деяких питань.
 
Чи добре учні засвоїли нові знання, перевірила завідувачка відділу «Інтернет-центр» Тетяна Руснак за допомогою гри «Право, обов'язок, свобода та відповідальність».
На завершення – правові пам’ятки і поради від поліціянтів щодо уникнення ситуацій, які можуть призвести до правопорушень.
 
 
 
 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.