Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Кіноклуб: тема булінгу в світовому кіно

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

13 січня учні 9-А класу Миколаївської гімназії №6 взяли участь у першому засіданні кіноклубу “Кінотограф-орієнтир у сучасному мистецтві”, присвяченому темі булінгу в світовому кіно.

Ведуча, бібліотекарка відділу соціокультурної діяльності молоді ОБЮ Валентина Гавришко, запропонувала обговорити кінострічку «Світлячок» режисерки Марії Кравченко.

За сюжетом фільму головна героїня Світлана переїжджає у велике місто із занедбаного радіаційного села, щоб стати звичайним підлітком, знайти друзів і закохатися. Але ворожість однокласників перетворює її на ізгоя. Щоб пройти ініціацію, їй потрібно пробитися за межі «зони відчуження», стати частиною команди. Ця стрічка розкриває тему цькування в гіперболізованій формі, що допомагає чіткіше оцінити ситуації, в які потрапляє головна героїня.

Дев'ятикласники  активно обговорювали деякі особливо тригерні кіномоменти, міркували, як знизити рівень агресії в класі і в підлітковому середовищі в цілому. Бібліотекарка, в свою чергу, пояснила присутнім основні правила поводження в ситуації цькування з боку однолітків.

Учням сподобався захід, вони завважили, що радо братимуть участь в наступних засіданнях кіноклубу.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.