Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Виїзна сесія у Вознесенську

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

12 червня Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва спільно з Благодійним фондом “Індиго” за підтримки управління молоді та спорту Миколаївської ОВА організували виїзну сесію у Вознесенську Вознесенської міської ТГ.

Миколаївську делегацію приймали в Центрі дитячої та юнацької творчості, де гостей вітали в. о. директора Вознесенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Петро Гнатюк, начальниця відділу управління соціального захисту Вознесенської міської ради Катерина Бузилова, а також викладачі і юні вихованці ВЦДЮТ, учні місцевих шкіл та діти-переселенці. Після привітань у відповідь від голови Благодійного фонду “Індиго” Ольги Криницької і завідувачки науково-методичного відділу МОБЮ Ірини Бринкіс увазі присутніх був представлений інтерактивний театралізований захід “Українці без бар’єрів” у виконанні артистів студентського театру «Покоління» Миколаївського муніципального академічного коледжу (директор — Людмила Булатова).

Для найменших глядачів відбулась вистава «Ой, не будем горювати» за гуморесками письменника-краянина Павла Глазового. Увазі учнівської молоді та дорослих були представлені уривки з п’єс сучасної драматургії, присвячених темі бар’єрів у суспільстві. Вистава була інтерактивною, публіка брала активну участь у дійстві, щоб краще зрозуміти проблему бар’єрів у нашому житті. Так, п’єса «Вільні метелики» американського драматурга Леонарда Герша спонукала присутніх замислитися над проблемами сліпого хлопця та його близьких. Головна героїня п’єси Мішель Лоранс «Мій вік», літня жінка яка пересувається на візку, розповіла про свої бар’єри. Проблеми людей з надмірною вагою були розкриті у п’єсі «Жирна свиня» Ніла ЛаБута.

Після кожної вистави відбувалося обговорення. Ведуча заходу Віра Фісун розповіла про Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору, розроблену в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» і покликану усунути фізичні, суспільні, громадські, економічні, освітні та інші бар'єри, які існують у суспільстві. Актори розповіли, що відчували, виконуючи ролі людей з особливими потребами. Бібліотекарі МОБЮ ознайомили присутніх із правилами спілкування з людьми, які мають вади зору/слуху, труднощі в спілкуванні, надмірну вагу, пересуваються на візку. Глядачі активно долучались до обговорення, міркували про недопущення дискримінації людей через їхню стать, вік, інвалідність, статус мігранта тощо. Кожен міг відчути бар’єри, які щодня долають герої п’єс. Юні глядачі намагались із заплющеними очима налити «окріп» в чашку; сидячи у візку, зібрати цукерки з підлоги; вдягнувши накладний тулуб, зав’язували шнурки.

На завершення заходу директорка Центру дитячої та юнацької творчості Наталія Юрпольська подякувала гостям за цікаву та актуальну програму. Особисту подяку виказала режисерці вистав Марині Васильєвій і подарувала гостям сувеніри, виготовлені власноруч учнями закладу.



 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.