Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Активне довголіття: мій ресурс

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

12 січня в обласній бібліотеці для юнацтва стартував курс “Активне довголіття”, організований у співпраці з Центром психічного здоров'я “КаЖи” для членів ГО “Освітній центр “Університет третього віку”. Це перший захід нового бібліотечного циклу “Б.А.З.А.” (Бібліотека. Активність. Знання. Адаптація), який має на меті створення простору підтримки ментального здоров’я, стійкості та резильєнтності через знання, саморозвиток, саморегуляцію й розвиток життєвих навичок.

Курс “Активне довголіття” спрямований на розвиток пам’яті, підтримку гарного настрою, самоцінності та активності, а також на збереження інтересу до життя, спілкування і внутрішньої опори. Це не стільки про вік, скільки про внутрішню живість, гідність, енергію і прагнення до якісного життя. Результат — більше впевненості в собі, тепла у спілкуванні, життєвої енергії та відчуття, що життя триває і має сенс.

Тема першого заняття — «Мій ресурс». Учасники разом із психологинею Альоною Каптан досліджували джерела свого внутрішнього ресурсу, з’ясовували, що їх підтримує, надихає і допомагає знаходити стабільність. Вони також ділилися своїми відчуттями та особистими джерелами опори. Далі виконували творче завдання «Колесо життя». Присутні зафарбовували сектори різними кольорами, визначаючи сфери, які потребують більшої уваги: саморозвиток, здоров’я, спорт, робота, відпочинок, спілкування. Також були порожні сектори, у які кожен міг вписати щось важливе особисто для нього. Обговорювали, що можна зробити вже зараз, щоб життя стало більш гармонійним і збалансованим. Щоб глибше усвідомити свої джерела підтримки, натхнення та радості, учасники створили “ресурсний” колаж. Наступне заняття відбудеться за тиждень і буде присвячене темі «Наші думки».

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner

Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.