Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Сторінками “Зів’ялого листя”: літературна галерея до ювілею збірки

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

Літературною галереєю читачі обласної бібліотеки для юнацтва відзначили 140-ту річницю виходу поетичної збірки Івана Франка «Зів’яле листя».

Учасники заходу — члени ГО «Освітній центр “Університет третього віку”» — дізналися цікаві факти, пов’язані зі створенням збірки, а також життєві історії головних героїнь, які надихнули автора на написання поезій.

У листі до літературознавця Агатангела Кримського Іван Франко писав: «А тепер надам Вам дещо таке, що, можливо, придасться для розуміння моїх творів. Значний вплив на моє життя, а виходить, і на творчість мали мої відносини з жінками... Після цього Вам буде зрозуміла п’єска “Тричі мені являлася любов” у “Зів’ялому листі”».

Під час заходу лунали найвідоміші поезії зі збірки: «Чого являєшся мені у сні?», «Тричі мені являлася любов», «Ой ти, дівчино, з горіха зерня», «Червона калино, чого в лузі гнешся?». Присутні обговорювали їхній емоційний зміст і ділилися власними враженнями від прочитаного. Атмосферу доповнили чудові музичні композиції на слова Івана Франка і тематична книжкова виставка.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner

Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.