Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Сезон Великобританії відкрито!

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

27 жовтня в бібліотеці в рамках культурно-освітньої програми “Європейська світлиця” відбулося відкриття Сезону Великобританії, яка увійшла до складу Європейського Союзу у 1973 році. Країнознавчий екскурс “Королівство Туманного Альбіону” був насичений цікавою інформацією. Студенти Миколаївського технікуму залізничного транспорту здійснили віртуальний історико-культурний екскурс і поринули в елегантний світ Сполученого Королівства. Сполучене Королівство є конституційною монархією, глава держави — король або королева. Королівська влада передається у спадок. У даний час царює Єлизавета ІІ (Єлизавета Олександра Марія Віндзор). Про неї казали: “Вперше у світовій історії юна дівчина, піднявшись одного разу на дерево принцесою, спустилася з нього на наступний день королевою — бережи її Господь!”.

ES_Angliya_2011_1 ES_Angliya_2011_2 ES_Angliya_2011_3 ES_Angliya_2011_4  

Бібліотекарі розповіли про політичний устрій, економічний стан, географічне положення, особливості державної символіки Великої Британії. Величезним є її внесок в мистецтво, високими зразками якого можна насолоджуватися в усіх куточках країни: вишукану архітектуру, живопис, предмети прикладного мистецтва й скульптури представлено у численних музеях і художніх галереях. Розквітає й виконавче мистецтво. Музика, театр, кінематографія, танок та опера — вечір кожного дня впродовж року заповнений натхненними виставами у театрах, концертних залах та студіях в усіх куточках Великої Британії.

Студенти погодилися з бібліотекарями, що у цій країні можна багато побачити та багато чим насолоджуватись, та разом помріяли щодо здійснення реальної подорожі до Королівства Туманного Альбіону. Для кращого сприйняття інформації захід супроводжувався електронним слайд-шоу. А завершився країнознавчий екскурс оглядом книжкової виставки “Великобританія: історична спадщина і сучасність”. Молодь отримала бібліотечні закладки з коротенькою довідкою про Сполучене Королівство Великобританії та Північної Ірландії, рекомендаційним списком цікавих джерел інформації про цю країну.

Сезон Великобританії відкрито! Якщо вас цікавить ця країна, ви можете до кінця року завітати до нашої бібліотеки на модну тусовку, кулінарне шоу, літературне паті, творчу палітру.

ES_Angliya_2011_5 ES_Angliya_2011_6 ES_Angliya_2011_7 ES_Angliya_2011_8  

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.