Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Сезон Польщі в бібліотеці

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

16 лютого в продовження Сезону Польщі культурно-освітньої програми “Європейська світлиця” відбувся спорт-експрес “Це більше ніж гра”. Учні Миколаївського професійного суднобудівного ліцею ознайомилися зі спортивними уподобаннями та досягненнями країни-учасниці Європейського Союзу, довідалися про стан підготовки України і Польщі до 14-го Чемпіонату Європи з футболу.

Історія футболу, а точніше ігор, подібних до сучасного футболу, бере свій початок ще з античних часів. Про цю гру згадували у своїх творах письменники 15-18 століть Джуліанна Барнс і Філіп Сідні, драматурги Джон Дей та всесвітньовідомий Вільям Шекспір (у п'єсах “Король Лір” і “Комедія помилок”). Польський футбол асоціюється з прізвищами футболістів Гжегожа Лято (найкращий бомбардир Чемпіонату світу в Німеччині, 1974 р.), Казимежа Дейни і Збігнева Бонека.

Бібліотекарі розповіли про 14-ий Чемпіонат Європи з футболу 2012 року (офіційно УЄФА Євро 2012), який відбудеться в Україні та Польщі з 8 червня по 1 липня 2012 року. Чемпіонат Європи вперше відбудеться у двох державах Центральної і Східної Європи. У Польщі групові розіграші відбуватимуться в чотирьох містах — Гданську, Познані, Вроцлаві і Варшаві, а в Україні містами-господарями Євро будуть Харків, Донецьк, Львів, Київ. Право провести Фінал Чемпіонату Європи затверджено за київським НСК “Олімпійський”, а от матч-відкриття прийматиме варшавський стадіон “Національний”. Гасло 14-го чемпіонату — “Творимо історію разом”. Також учні ліцею дізналися цікаві факти щодо: логотипу; талісманів чемпіонату Славека та Славка; дизайну та випробування офіційного м'яча Tango 12; емблеми волонтерів; доступність квитків. УЄФА надала медійні права на трансляцію матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 в Україні Національній телекомпанії України або Першому національному, Телерадіокомпанії “Україна” або ТРК “Україна” та телеканалу “Футбол”, а у Польщі TVP — Польському національному телевізійному каналу.

Всі ми сподіваємось, що 2012 буде успішним для наших футбольних команд, а дружні відносини України та Польщі стануть ще міцнішими. Сезон Польщі триває, і якщо вас цікавить ця країна, ви можете завітати до нашої бібліотеки (Велика Морська, 92) на спорт-експрес, літературний диліжанс, кулінарне шоу. Бібліотека відкриває для вас віртуальну візу до мальовничої ясновельможної пані Польщі.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.