Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Афіша Оголошено обласний молодіжний конкурс “Творимо імідж громади разом”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Афіша

В Миколаївській області на початок 2019 року створено 41 ОТГ. Сьогодні одними із найбільш розвинених можна назвати Баштанську, Галицинівську, Веселинівську, Мостівську, Ольшанську, Благодатненську об'єднані територіальні громади.

Реформа і розвиток секторів медицини та освіти в ОТГ відбуваються централізовано і підтримуються відповідними міністерствами, затвердженими нормативно-правовими актами, стандартами, бюджетними субвенціями. Сектор культури залишається поза увагою органів центральної влади, без дорожньої карти реформування, без субвенцій на розвиток.

Заклади культури в ОТГ, їх існування, трансформація і розвиток залежать цілком від представників органів місцевого самоврядування, від їх розуміння важливості бібліотек, музеїв, будинків культури, шкіл естетичного виховання, розуміння можливостей і ролі закладів культури в розвитку громад, утриманні молоді в селах та її залученні до процесів реформування. Гарні приклади такого розуміння і співпраці —  Галицинівська ОТГ, де у грудні 2018 року відкрили Клуб кіномистецтва та Молодіжний ресурсний центр та Первомайськ, де у жовтні відкрито коворкінг-центр.

З метою формування громадської думки про важливість ролі культурного сектору в розбудові ОТГ Миколаївщини, поширення інформації про креативні проекти і кращий досвід діячів культури і творчих особистостей кожної із громад, Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва оголошує обласний молодіжний конкурс “Творимо імідж громади разом” (наказ МОБЮ № від 28.01.2019). У конкурсі можуть брати участь особи віком від 15 до 21 року (включно), які проживають на території Миколаївської області.

Учасник подає на конкурс заявку і конкурсну роботу — упорядкований матеріал про окрему особу: літератора, художника, фотографа, музиканта, майстра декоративно-ужиткового мистецтва тощо, творчу особистість, що проживає в місті/селі/ ОТГ, де мешкає  конкурсант. Конкурсна робота має містити біографію, професійний, творчий шлях обраного представника культури, мистецтва, творчої особистості, досягнення, відзнаки, розкривати активну участь у житті громади і роль творчості, проектів, заходів для розвитку громади. Останній термін подання робіт — 1 серпня 2019 року. Переможці будуть нагороджені дипломами і подарунками: акустичні колонки за І місце, рюкзак за ІІ місце і настільна лампа за ІІІ.

Шановні учасники, будь ласка, обов'язково уважно прочитайте Положення про конкурс, де міститься форма заявки на участь, детальна інформація про вимоги до учасників, конкурсних робіт, критерії оцінювання, умови отримання призів  тощо.

Контактні телефони Оргкомітету: (0512) 37-62-33; 37-52-80. Запитання щодо конкурсу і роботи надсилати до Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва на електронну адресу Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript з поміткою в темі листа Молодіжний конкурс.


Наказ
Положення

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.