Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Афіша Всеукраїнська промо-акція “1 000 000 думок про книгу” розпочалася!

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Афіша

29 вересня 2010 року стартувала Всеукраїнська промо-акція “1 000 000 думок про книгу”, яка проводиться в рамках Всеукраїнського благодійного проекту “З книгою в серці”. Долучись до встановлення рекорду! Надішли відповідь на одне з 8 питань і, можливо, саме ти отримаєш Диплом від “Книги рекордів України”. Про перемогу у конкурсі учасникам буде повідомлено до 30 вересня 2011 року.

Мета акції — привернення громадської уваги до проблеми кризи читання серед молоді, популяризація книги та заохочення молоді до систематичного читання. Організатор — Благодійний фонд Влади Прокаєвої “Обдаровані діти – майбутнє України”.

За офіційними статистичними даними, на сьогодні в Україні випускається 1,2 книги в розрахунку на одну особу, що в 4 рази менше, ніж у Росії, та в 4-8 разів менше, ніж у країнах ЄС. За даними соціологічного опитування, 46% населення України не купує книжок, тому що не має потреби у читанні. Читання дає змогу особистості інтегруватися в національну та світову культуру, а рівень культурної компетентності громадян є важливим чинником економічного і політичного розвитку країни, її конкурентоспроможності.

Дана Акція передбачає поєднання зусиль центральних і місцевих органів виконавчої влади, бібліотек, закладів освіти, громадських організацій,  представників бізнесу, спрямованих на заохочення громадян, особливо молоді, до активного читання; надання державної підтримки для поповнення бібліотечних фондів, видання книжкової продукції, що стимулюватиме інтерес до читання. В мережі державних бібліотек, шкіл, установ, провідних вищих навчальних закладів, серед представників молодіжних, суспільних організацій та об’єднань, приватних компаній, відомих в Україні та за її межами особистостей проводиться анкетування громадян України.

Благодійний фонд узагальнить зібрані думки і видасть Альманах “Думки про книгу”. Альманах буде включати два розділи висловлювань: видатних та відомих людей та думки про книгу пересічних громадян України. Презентаційні примірники буде вручено всім державним та громадським організаціям, що візьмуть активну участь в акції.

На сьогодні Книга рекордів України підтвердила унікальність Всеукраїнської промо-акції “1 000 000 думок про книгу” та планує занести встановлений рекорд до категорії “Культура, благодійність, добрі вчинки”.

Давайте популяризувати українську книгу і піднімати престиж читання разом!

Координатор проекту: Косинська Ольга
Тел./факс: (044) 521-60-35
Е-mail: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.