Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Давайте познайомимось Про нас пишуть Біля пам'ятника Кобзареві віддали шану загиблим десантникам // Рідне Прибужжя. — 2014. — № 40. — С. 3.

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Давайте познайомимось - Про нас пишуть

Біля пам'ятника Кобзареві віддали шану загиблим десантникам

30 вересня в Україні відзначили Всеукраїнський день бібліотек. З цієї нагоди біля пам'ятника Тарасу Шевченку миколаївська бібліотечна громадськість, митці слова, школярі і просто небайдужі містяни долучилися до загальноукраїнської акції голосних читань віршів Кобзаря. У заході взяв участь і голова обласної ради.


Тарас Кремінь запропонував розпочати захід хвилиною мовчання в пам'ять загиблих воїнів-десантників 79-ї окремої аеромобільної бригади, які віддали своє життя, боронячи мир і спокій на українській землі. Учасники акції також віддали шану своїй колезі — Тетяні Астапенко, заступнику директора з наукової роботи Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки імені О. Гмирьова, яка передчасно пішла від нас. Голова обласної ради відзначив важливість подібних заходів, тим паче у такий складний для України час, які привертають увагу громадськості, зокрема молодого покоління, до витоків духовності, до вічного слова українського духовного пророка Тараса Шевченка, спонукають замислитись над споконвічними цінностями українського народу і побажав представникам бібліотечної справи натхнення і витримки у їхній нелегкій, але вкрай важливій справі.

Організатором проведення акції до Всеукраїнського дня бібліотек виступила Рада молодих бібліотечних лідерів Миколаївської обласної бібліотечної асоціації. Слова привітання миколаївській бібліотечній спільноті висловили голова Миколаївської обласної бібліотечної асоціації Тетяна Роскіна, поетеса, член Національної Спілки письменників України Людмила Чижова.

Школярі та студенти вшанували пам'ять Тараса Шевченка читанням його поезії. До читань долучився і Тарас Кремінь, прочитавши уривок однієї зі своїх улюблених Шевченкових поезій — “У нашім раї на землі”.

Прес-служба обласної ради

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.