Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Давайте познайомимось Про нас пишуть Миколаївські письменники, бібліотекарі та представники «Просвіти» долучилися до радіодиктанту національної єдності [Електронний ресурс] // Свідок.info. — 2020. — 09 листопада.

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Давайте познайомимось - Про нас пишуть

Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови до Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва завітали члени міського та обласного осередку товариства «Просвіта» і миколаївські письменники, щоб взяти участь у написанні ювілейного, ХХ-го радіодиктанту національної єдності. Про це повідомляється на сторінці закладу.


Вже три роки поспіль до нього долучається і колектив бібліотеки. Серед запрошених були письменниця Лілія Бондаренко, голова обласного об'єднання товариства “Просвіта” поет Олександр Мачула, голова Миколаївського міського осередку “Просвіти” ім. Миколи Аркаса — кандидат філологічних наук, доцент кафедри української філології, теорії та історії літератури ЧНУ ім. Петра Могили Владлена Руссова, Інна Береза — кандидат філологічних наук, доцент кафедри української філології, теорії та історії літератури ЧНУ ім. Петра Могили.

На сьогоднішній день українська мова налічує близько 256 тисяч слів і є однією з наймилозвучніших у світі. Шановні гості і бібліотекарі писали про «Виклики книжкової ери», під диктовку акторки Римми Зюбіної, а автором тексту цьогоріч став відомий поет і видавець, лауреат Національної премії імені Т. Г. Шевченка Іван Малкович. Взявши за приклад феномен англійської письменниці Джоан Ролінг, він замислюється над тим, чи не є сьогоднішнє читаюче покоління останнім, втім у фіналі погоджується з не менш популярним тезисом «Читай! Формат немає значення!».

Усі учасники бібліотечного диктанту зійшлися у тому, що питання збереження книги, тяги до читання є дуже актуальним у наші дні. Долею своїх робіт кожен вирішив розпорядитися самостійно - хтось взяв додому на самоперевірку зі словником нового правопису, а хтось збирається відправити на перевірку до столиці.


Миколаївські письменники, бібліотекарі та представники «Просвіти» долучилися до радіодиктанту національної єдності [Електронний ресурс] // Свідок.info. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://svidok.info/ru/evidence/47093. — Назва з екрана. — Дата публікації: 09.11.2020. — Дата перегляду: 10.11.2020.

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.