Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Інформаційно-ресурсний центр Молодіжна колегія Положення про Молодіжну колегію (2014р.)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Інформаційно-ресурсний центр - Молодіжна колегія

З метою забезпечення ефективної діяльності у формуванні державної молодіжної політики щодо соціального становлення та розвитку молоді, формування конструктивного діалогу місцевих органів виконавчої влади з представниками молодіжного середовища Миколаївщини, розпорядженням голови Миколаївської облдержадміністрації В. І. Мерікова від 7 жовтня 2014 року №334-р затверджено Положення про Молодіжну колегію при Миколаївській облдержадміністрації.


Положення
про Молодіжну колегію при Миколаївській облдержадміністрації


І. Загальні положення

1. Молодіжна колегія при Миколаївській облдержадміністрації (далі — Молодіжна колегія) є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, що представляє інтереси молоді області, має на меті консолідацію та гармонізацію молодіжного громадського руху, запровадження визнаного в Європі демократичного принципу співробітництва держави і громадськості щодо вироблення, імплементації та постійного моніторингу процесу реалізації молодіжної політики.

2. У своїй діяльності Молодіжна колегія керується Конституцією та законами України, указами Президента України і постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, Міністерства молоді та спорту України, розпорядженнями голови облдержадміністрації, а також цим Положенням (далі — Положення).

3. Молодіжна колегія здійснює свою діяльність на території Миколаївської області.

4. Координацію діяльності Молодіжної колегії здійснює заступник голови облдержадміністрації згідно з розподілом обов’язків та управління по роботі з молоддю департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

ІІ. Основні завдання Молодіжної колегії

5. Надання пропозицій щодо визначення та обґрунтування пріоритетних напрямів розвитку молодіжної політики, концептуальних проблем та ефективних механізмів їх вирішення.

6. Внесення пропозицій облдержадміністрації щодо формування державної молодіжної політики, соціального становлення та розвитку молоді в області.

7. Налагодження взаємодії місцевих органів виконавчої влади з громадськими об’єднаннями з питань реалізації молодіжної політики в області.

8. Формування громадської думки молоді щодо суспільно-політичних процесів, що відбуваються в державі.

9. Інформування громадськості про напрями розвитку молодіжної політики та участь Молодіжної колегії у її формуванні та реалізації.

10. Сприяння врахуванню облдержадміністрацією громадської молодіжної думки під час формування та реалізації державної молодіжної політики.

ІІІ. Права

Молодіжна колегія має право:

11. Утворювати у разі потреби постійні та тимчасові робочі органи (президію, секретаріат, комісії тощо), вносити пропозиції щодо участі в їх роботі представників місцевих органів виконавчої влади, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками), фахівців у відповідних галузях.

12. Одержувати в установленому законом порядку необхідні для її діяльності інформацію та матеріали від місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

13. Пропонувати представників Молодіжної колегії до конкурсних комісій (робочих груп тощо), які створюються відповідними структурними підрозділами облдержадміністрації з метою виконання цільових програм (проектів) стосовно молоді та дітей.

14. Вносити пропозиції до планів заходів структурних підрозділів облдержадміністрації з метою виконання цільових програм (проектів) стосовно молоді та дітей.

15. Готувати та вносити пропозиції щодо проведення конференцій, семінарів, нарад та інших заходів з питань формування та реалізації молодіжної політики (за узгодженням з координаторами заходів).

16. Готувати та оприлюднювати щорічний звіт про свою діяльність.

ІV. Склад та керівництво Молодіжної колегії
 
17. Членом Молодіжної колегії може бути громадянин України віком до 35 років, який делегований молодіжною або дитячою громадською організацією, яка поширює свою діяльність на Миколаївську область та/або місто обласного значення, іншим об’єднанням, що представляє інтереси молоді та дітей і легалізовано згідно з чинним законодавством України на території Миколаївської області.

18. Пропозиції щодо включення до складу Молодіжної колегії вносяться голові колегії з одночасним наданням копій установчих документів громадського об’єднання у двох екземплярах (статут, свідоцтво про реєстрацію об’єднання громадян, витяг з протоколу засідання членів об’єднання про делегування її представника). Представники студентського самоврядування вищих навчальних закладів та трудова молодь надають клопотання керівників підприємств або профспілок, вищих навчальних закладів.

19. Голова Молодіжної колегії обирається шляхом відкритого голосування за підтримки більшості від кількості присутніх членів Молодіжної колегії строком на один рік. Пропозиції щодо кандидатури голови Молодіжної колегії подаються управлінням по роботі з молоддю департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації. Повноваження голови Молодіжної колегії можуть бути припинені за рішенням президії у разі припинення його членства у колегії, а також виникнення підстав, передбачених цим Положенням.
Голова Молодіжної колегії:
1) організовує діяльність Молодіжної колегії;
2) скликає та організовує підготовку та проведення її засідань;
3) підписує документи від імені Молодіжної колегії;
4) представляє Молодіжну колегію у відносинах з Кабінетом Міністрів України, центральними і місцевими органами виконавчої влади, громадськими об’єднаннями, органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації;
5) може брати участь у засіданнях колегії облдержадміністрації.

20. За відсутності голови Молодіжної колегії його обов’язки виконує заступник, який обирається шляхом відкритого голосування за пропозицією голови Молодіжної колегії з числа її членів строком на один рік.

21. З метою підтримки організаційного забезпечення діяльності Молодіжної колегії формується президія, яка складається з голови Молодіжної колегії, заступника голови облдержадміністрації з політико-правових, соціальних та гуманітарних питань та представника департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

22. З числа членів Молодіжної колегії обирається секретар шляхом відкритого голосування за пропозицією голови Молодіжної колегії з числа її членів строком на один рік.

23. Кількісний склад Молодіжної колегії формується відповідно до поданих заяв, документів, що попередньо розглядаються управлінням по роботі з молоддю департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

24. Склад Молодіжної колегії схвалюється президією.

25. Члени Молодіжної колегії щороку до 15 січня підтверджують своє бажання брати участь у діяльності колегії шляхом подання відповідних документів згідно з пунктом 19 цього Положення.

26. Член Молодіжної колегії може бути виведений з її складу у зв’язку з:
1) власним бажанням;
2) відкликанням об’єднанням, вищим навчальним закладом, підприємством, установою, яка його делегувала;
3) не підтвердженням громадським об’єднанням (вищим навчальним закладом, підприємством або установою) бажання брати участь у діяльності Молодіжної колегії (до 15 січня щороку);
4) неетичною поведінкою та діями, що дискредитують діяльність Молодіжної колегії за рішенням не менше двох третин від загального складу Молодіжної колегії.
У разі відсутності на засіданнях Молодіжної колегії три і більше разів поспіль її член рішенням колегії виводиться зі складу.

27. До складу Молодіжної колегії може бути обрано не більше ніж по одному представнику від кожного об’єднання, що представляє інтереси молоді та дітей і легалізовано згідно з чинним законодавством України на території Миколаївської області.

28. Для формування складу Молодіжної колегії управління по роботі з молоддю департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації утворює ініціативну групу за участю представників об’єднань, що представляють інтереси молоді та дітей і легалізовані згідно з чинним законодавством України на території Миколаївської області. Якщо при облдержадміністрації вже утворена Молодіжна колегія, то не пізніше ніж за 60 календарних днів до закінчення її повноважень, вона утворює ініціативну робочу групу з підготовки формування нового складу.

29. Голова облдержадміністрації затверджує склад Молодіжної колегії на підставі протоколу установчих зборів.

30. Не пізніше ніж за 30 календарних днів до проведення установчих зборів в обов’язковому порядку оприлюднюється на офіційному веб-сайті департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації підготовлене ініціативною групою повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи та прізвище, ім’я, електронну адресу, номер телефону відповідальної особи.
За 10 календарних днів до проведення установчих зборів приймання заяв для участі у них припиняється. На підставі поданих заяв ініціативна група складає список учасників установчих зборів, кандидатур до нового складу Молодіжної колегії, а у разі потреби уточнює місце проведення установчих зборів, про що повідомляється на офіційному веб-сайті департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації.
Протокол установчих зборів, відомості про склад Молодіжної колегії управління по роботі з молоддю департаменту освіти, науки та молоді  облдержадміністрації оприлюднює на офіційному веб-сайті департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

V. Організація діяльності Молодіжної колегії

31. Основною формою діяльності Молодіжної колегії є засідання, які проводяться в міру потреби, але не рідше одного разу на квартал. За запрошенням президії Молодіжної колегії у її засіданнях можуть брати участь інші особи.

32. Члени Молодіжної колегії інформуються про засідання секретарем колегії.

33. Проведення засідання Молодіжної колегії може бути ініційоване президією Молодіжної колегії за погодженням з управлінням по роботі з молоддю департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

34. Молодіжна колегія систематично інформує громадськість про свою діяльність і прийняті рішення через свою рубрику на офіційному веб-сайті департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

VI. Рішення Молодіжної колегії

35. Рішення Молодіжної колегії приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні та затверджується президією.

36. Рішення Молодіжної колегії оформлюються протоколами.

37. Рішення Молодіжної колегії можуть направлятись облдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям незалежно від форм власності, представникам громадських об’єднань для подальшого розгляду.

38. Рішення Молодіжної колегії мають рекомендаційний характер.

39. У разі необхідності рекомендації та пропозиції Молодіжної колегії можуть бути реалізовані шляхом видання головою облдержадміністрації відповідного розпорядження.

VII. Організаційно-методичне забезпечення

40. Організаційно-методичне забезпечення роботи Молодіжної колегії здійснює управління по роботі з молоддю департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації.
 
VIII. Внесення змін до Положення

41. Зміни до Положення про Молодіжну колегію розглядаються на засіданні Молодіжної колегії за пропозицією не менше ніж двох третин від усіх її членів, за поданням управління по роботі з молоддю департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації та затверджуються головою облдержадміністрації в установленому порядку.

IX. Припинення діяльності Молодіжної колегії

42. Діяльність Молодіжної колегії може бути припинена головою облдержадміністрації.



Директор департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації В. В. Мельніченко

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.