Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Краєзнавчий калейдоскоп Легенди рідного краю Легенда про Маринівку / упор. В. Вовчик. — с. Маринівка, Доманівський район Миколаївської області, 2009.

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Краєзнавчий калейдоскоп - Легенди рідного краю

Легенда про Маринівку

Написи на гробницях говорять, що окремі поселення існували у цій місцевості ще на початку XVIII століття — це були окремі поселення.


Згодом цю територію було віддано відставному офіцеру суворівської армії пану Маринівському. Пан був людиною неспокійною, любив “гуляти на широку ногу”. Тому не дивно, що через деякий час він розорився, і всі його володіння перейшли до німецького поміщика Фатца.

Ця родюча земля здавна приваблювала іноземних багачів. Крім Маринівки, мав Фатц ще хутори Сметани, Сокири, Довжинки. І хоч більшу частину свого життя власник маєтку провів в Німеччині, лише зрідка відвідуючи свої володіння в Україні, маринівський маєток був гарним. До будинку прилягав парк з алеями по обидві сторони з квітами та кущами. Посередині було штучне озеро, де плавали лебеді, дикі качки та дрібні птахи. Це був райський куточок Еллади, що нагадував Софіївський парк в Умані.

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.