Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Краєзнавчий калейдоскоп Легенди рідного краю Плавнівська яблунька / упор. В. Ішутко. — с. Катеринівка, Веселинівський район Миколаївської області, 2009.

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Краєзнавчий калейдоскоп - Легенди рідного краю

Плавнівська яблунька

Ніхто не знає, звідки вона взялась, як могла вирости край дороги, що веде на плавнівську частину села. Коли їдеш чи йдеш з промінчанської сторони, — яблуня стрічає зліва, а коли тільки в'їжджаєш в село з боку Широкого Лану — то справа. Шепоче листям, простягаючи віти...


Переказують старожили, що саме навпроти яблуні на плавнічанській горі, на деякій відстані від села Степового, на місці, де гарно видніється Калістрівська лісополоса, була розстріляна голова Катеринентальської сільради Валентина Іванівна Дзюбенко. Коли в серпні 1941 року село зайняли нацисти, то на очах у двох повнолітніх дочок вони примусили жінку копати для себе яму... Одна з дочок заніміла, друга — трагічно загинула.

А яблунька росте. Підходила якось до неї і помітила три невеличких яблука, які так ніхто і не зірвав. То, мабуть, пам’ять...Тож хай вона буде вічною.

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.