Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Краєзнавчий калейдоскоп Легенди рідного краю Баринове плесо / упор. В. Виноградова. — с. Воронівка, Вознесенський район Миколаївської області, 2009.

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Краєзнавчий калейдоскоп - Легенди рідного краю

Баринове плесо

Багато людей зачарувала краса воронівської землі. Поля, гаї, сади та синьоока річка, яка протікає через усе село. В ті часи річка була широка, прозора, глибока Причарувала її мальовнича краса і панночку, доньку пана Воронова.


Недалеко від маєтку, за крутим поворотом річки, знаходився чудовий острівець. Полюбляла ходити купатися на острівець панночка — неймовірно вродлива дівчина з довгою косою. На панночку заглядалися всі парубки, але жодному із них вона не віддала свого серця. Кожен день панночка ходила на острівець купатися та мити свою довгу косу. Наглядати за своєю єдиною донькою пан попросив одного простого парубка, адже боявся відпускати її саму.

Якось літнього дня, коли всі були зайняті в полі, дівчина пішла купатися. Кожного разу, прийшовши на острівець, дівчина милувалася його красою. Вона збирала букет красивих квітів, мочила ноги в кришталево прозорій воді, розпускала свою довгу косу, купалася та мила волосся.

Прийшовши додому того вечора, батько не побачив доньки. Серце пана тривожно затріпотіло. Він побіг до острівця, та знайшов лише букет мальв і  одяг дівчини. На крик та плач збіглося все село. Парубки кинулися пірнати і на дні річки знайшли панночку: її волосся заплуталося в корінні дерев, які росли на острові.

Старі люди говорять, що там і поховали панночку. Острів той і до цих пір називають Бариновим плесом. Неймовірної краси місце, але ніхто там не купається.

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.