Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Тоган Н. К. Цвіту нашого народу присвячується… (Кривоозерська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

На виконання Указу Президента України №580/2015 від 13 жовтня 2015 року «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки» та з метою виховання громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією, формування патріотизму у дітей та молоді та до Дня Героїв Небесної Сотні в читальній залі Кривоозерської центральної районної бібліотеки пройшла година-реквієм «Будемо гідні слави героїв».


На захід до бібліотеки завітали учні професійно-аграрного ліцею з майстрами виробничого навчання Карчевським О. та Білаш С., завідувач сектора інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації Обуховська І. М.


Зі вступним словом до присутніх звернулася директор ЦБС Черепанова Р. А. Ведучі розповіли про героїчне минуле козацтва, Січових Стрільців, воїнів УПА, студентського Куреня, котрі полягли в битві під Крутами, та перейшли до подій 2013-2014 років, коли, здавалось би, доля нарешті подарувала нам унікальну можливість стати європейською державою, але історія повернула ще одні Крути. І знову молодь, студенти вийшли на Майдан, вибираючи свою гідність, своє майбутнє. За три місяці Україна прожила цілу історичну епоху. Ще довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив земне життя під час цієї події. Вона сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.


Продовженням трагічних подій стало інше лихо — події в зоні АТО. Майже два роки ми не можемо спати спокійно — знову гинуть найкращі українці, цвіт нації. Багатьом із них, на жаль, не судилося повернутися живими. Вони полягли навіки. Серед них і наші земляки — Микола Люшенко, Олександр Ладиженський, Олександр Галущинський та Анатолій Будніков. Про кожного з них вели мову ведучі заходу. Під «Реквієм» Моцарта учасники заходу передавали з рук у руки запалену лампадку та хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв.

Фотоілюстративний матеріал перебігу революційних подій 2013-2014 років, портрети загиблих, відеокліпи «Герої не вмирають» та «Повертайся живим» нікого не залишили байдужими.

По завершенню заходу своїми враженнями від почутого поділилися Ірина Миколаївна Обуховська та майстри виробничого навчання. Всі бажаючі переглянули виставку-пам’ять «Життя мов спалах».


Тоган Н. К., завідуюча відділом обслуговування Кривоозерської ЦРБ

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.