Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Згадаємо юність, що згоріла у Крутах (Арбузинська ЦРБ)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

29 січня — річниця бою під Крутами — події, що набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

До цієї події Арбузинська центральна районна бібліотека та районна бібліотека для дітей провели вечір шани «Крути — символ національної пам’яті». У бібліотеці зібралися вчителі та учні 9-11 класів Арбузинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.


Ведучі заходу Степанченко С. В та Онищенко К. А. розповіли присутнім про бій під Крутами, наголосивши на тому, що 29 січня 1918 року — це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації, жертовності та героїзму.

Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом героїв Крут та героями АТО, говорилося про необхідність єдності народу України та підкреслювалося, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора. Сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби. У цій борні їх надихають слова великого Кобзаря: «Борітеся — поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!».

Учасники заходу читали патріотичні твори, присвячені героям АТО та героям Крут: «На Аскольдовій могилі…» П. Тичини, «На могилах» О. Тарнавського, «Крути» М. Лавренка та ін. Пам’ять полеглих героїв вшанували хвилиною мовчання. Всі учасники вечора шани разом з солістами районного Будинку культури Черешнею І., Гордійчук Л., Тищенко Л. та Пагер С. виконали державний гімн.

Наприкінці заходу відбувся перегляд документальних фільмів «Бій під Крутами», «Невідома Україна», «Лист без конверта».

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.