Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Кузьмінська В. Афганські сторінки хвилюють моє серце (Кривоозерська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна.
Геройство. Біль. Дочасна сивина.
Прокляття чаша випита до дна.
Жорстока тиша. Вибухоподібна.

Є дати, які сумними рядками, гіркими спогадами закарбувалися в наших серцях. Ми добре пам’ятаємо той час, коли у мирне життя тисяч юнаків увірвалася жорстока війна, пам’ятаємо і те тривожне слово «Афганістан». Скількох красивих, здорових молодих людей війна скалічила фізично, скільком коштувала життя… І це в найкращу пору юності — час великих планів і надій, першого кохання.

16 лютого у читальній залі Кривоозерської центральної районної бібліотеки зібралися юнаки та дівчата — учні Кривоозерського професійно-аграрного ліцею — на урок історичної правди «Афганістан: повік болить у наших душах», присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Бібліотекарі Гончарук В. М. та Кузьмінська В. В. ознайомили молодь з трагічною сторінкою нашої історії, розповіли про земляків Галку Володимира Йосипович та Рейваха Юрія Васильовича, які служили і загинули в Афганістані. Розповідь супроводжувалася мультимедійною презентацією та переглядом відеороликів. Бібліотекар читального залу Вусатенко Р. К. презентувала тематичну книжкову виставку «На їхню долю випала війна». Хвилиною мовчання вшанували  присутні пам’ять всіх загиблих воїнів-інтернаціоналістів.
Ніхто не забутий,
На попіл ніхто не згорів…
Солдатські портрети
На вишитих крилах пливуть.
І доки є пам’ять людей
І живуть матері,
Доти й сини, що спіткнулись об кулі,
Живуть.



В. Кузьмінська, методист Кривоозерської ЦБС


 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.