Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Змієвська Т. М. Бібліотечний захід до Дня Європи в Україні (Баштанська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

День Європи в Україні відзначається у третю суботу кожного травня. Започатковано цей день Указом Президента України з квітня 2003 року. 18 травня в Баштанській центральній районній бібліотеці відбувся інтелектуально-літературний круїз «Парад країн Європи». На захід завітали учні старших класів ЗОШ №1, ЗОШ №2 та користувачі бібліотеки.

Ведуча заходу Змієвська Т. М. розповіла присутнім про історію виникнення Європейського Союзу, про символіку ЄС та наголосила, що відзначення цього свята — це можливість для України долучитися до європейських цінностей. Присутні прослухали гімн ЄС «Ода до радості» та переглянули відео «Цікаві факти про Європу».

Учасники заходу брали активну участь в інтелектуальних вікторинах «Європейські перегони», «Знай про Європу більше», «Відгадай видатну особистість Європи». З задоволенням присутні «будували» видатні споруди Європи — Бранденбурзькі ворота, Ейфелеву вежу та Колізей. Під час заходу всі демонстрували свої знання та дізнавалися нову інформацію про європейські країни.

Для користувачів бібліотеки було оформлено книжкову виставку «Книги європейських авторів», на якій були представлені художні твори В. Шекспіра, Й. В. Гете, Ф. Шіллера, О. Дюма, А. Камю, Ф. Рабле, Е. М. Ремарк та ін.

Завершуючи захід, ведуча нагадала, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас, адже Європа — це історичний дух України, це її майбутнє.

 



Т. М. Змієвська, бібліотекар кафедри видачі літератури для юнацтва

 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.