Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Змієвська Т. М. День української писемності та мови в бібліотеці (Баштанська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Напередодні Дня української писемності та мови в Баштанській центральній районній бібліотеці відбулася година рідної мови «Прекрасне слово і душа у мові рідній возз’єднались». До бібліотеки завітали учні 9-го та 10-го класів Баштанського ОЗЗСО №1 разом із вчителями зарубіжної літератури К. А Новосад та української мови і літератури Л. В. Хуповкою і завідуючою шкільною бібліотекою Т. А. Безручко.


Бібліотекар Змієвська Т. М. розповіла присутнім про історію виникнення української писемності та мови, її складний та тернистий шлях до визнання і становлення. Розповідь була доповнена мультимедійною презентацією «З рідним словом – ми український народ», під час якої молодь відчула красу та велич рідної мови.

Юнаки та дівчата з великим задоволенням переглянули відео «День української писемності», «Цікаві факти про українську мову» та «Живи рідна мова, мова колискова».



Присутні ознайомилися з безцінними літературними пам’ятками українського народу, які є у фонді районної бібліотеки: «Повістю минулих літ», «Велесовою книгою», «Енеїдою» І. П. Котляревського, «Кобзарем» Т. Г. Шевченка, які були представлені на книжковій виставці «Світлиця слова у безмежжі часу». Учнів зацікавили навчальні підручники з історії української мови, словники-довідники українського літературного слововживання, видання з українського ділового мовлення, культури мови та інші. Старшокласники продемонстрували свої знання у мовознавчих вікторинах «Найкращий знавець», «Словограй» та конкурсі «Юні поети».



Гарний настрій всіх присутніх підтримала сучасна українська пісня «Мова єднання».

Мова — душа народу. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за багатство мови.



Т. М. Змієвська, бібліотекар кафедри видачі літератури для юнацтва Баштанської ЦРБ



 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.