Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Змієвська Т. М. Творча зустріч в літературно-мистецькому клубі «Роксолана» (Баштанська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

1 березня в Баштанській центральній районній бібліотеці відбулося засідання літературно-мистецького клубу «Роксолана». В цей перший чудовий весняний вечір в гості до роксоланівців завітав наш земляк, молодий талановитий поет, співак, музикант Валерій Антонюк.

Відкрила цю творчу зустріч директор Баштанської ЦБС Г. І. Борщевецька, яка щиро і сердечно привітала Валерія, який є найкращим користувачем центральної бібліотеки та який своєю творчістю прославляє наш край, своє улюблене місто. Галина Іванівна побажала молодому автору нових цікавих літературних знахідок та творчих злетів.

Один із координаторів проекту «Талановита молодь Баштанщини» в рамках Цільової Програми роботи з обдарованою молоддю, місцевий поет С. Г. Боголюк розповів про створення та діяльність цього проекту та представив Валерія Антонюка як найпершого учасника та дипломанта проекту в номінації «Літературно-художні твори».

Валерій запросив присутніх поринути у світ його поезії і музики та поділився своїми планами на майбутнє. Розпочав Валерій зі своєї «візитівки»: Валерію 21 рік, він студент 4-го курсу Чорноморського національного університету імені Петра Могили, навчається на факультеті англійської філології. Народився та виріс в Баштанці, яку любить усім серцем. Тут проживає його сім’я — мама Світлана, тато Андрій, менший брат Андрій та бабуся Емма.

За допомогою мультимедійної презентації «І хочеться жити за новим сюжетом…» талановитий юнак продовжив свій життєвий та творчий екскурс. Згадав дитинство, коли в три роки він почав читати. А навчила його читати бабуся Емма, яка і прищепила йому любов до книги. Саме книга та постійне читання й надихнуло юнака до творчості. Проводячи свій вільний час вдома над книжками чи блокнотом з віршами, Валерій придумував до них музику на гітарі. А потім почав і сам писати вірші. Приємно, що його поезії були довпободи і рідним, і знайомим.

Роксоланівців вразила глибока філософська заглибленість у поетичних рядках, які Валерій читав неперевершено, просто круто! Відкриттям для присутніх стали поезії «Дім пахне кавою та ялівцем…», «Коли вона розкладала карти…», «Де ті, що босоніж брели по росі…», «Сідай ближче, кидай зброю…», «Тримай, Маріє, всі шрами мої і рубці...». Ці глибоко особисті, чудові поезії перепліталися з піснями під звуки гітари.

Члени літературно-мистецького клубу — М. І. Василенко, Г. І. Гавва, В. С. Костенко, Л. В. Авраменко, О. О. Скидан, подружжя Гребьонкіних, Шведових — висловлювали свої думки з приводу творчості молодого поета, вітали талановитого земляка та бажали, щоб його ніколи не покидало творче натхнення, а впевнено підіймалося по сходинках успіху до високої мети. Пісенний дует у складі Юлії Сушицької та Олександра Поліводи привітав молодого автора гарними українськими народними піснями.

На завершення цієї прекрасної творчої зустрічі Валерій запевнив: «Моя творчість продовжується, і скоро можна буде почути нові пісні, прочитати нові вірші, а, можливо, і нові прозові твори. До нової зустрічі!».

Т. Змієвська, бібліотекар кафедри видачі літератури для юнацтва Баштанської ЦРБ


 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.