Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Чорна А. Презентація книги Олександра Шиви (Єланецька ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

17 вересня в Єланецькій ЦРБ відбулась презентація книги «Німці Єланеччини. Реабілітовані історією» письменника-земляка Олександра Шиви.

Директорка Єланецької ЦБС Вікторія Слободніченко розповіла історію створення бібліотечної серії поетичних збірок «Таланти твої, Єланеччино», серед яких є збірка і Олександра Шиви. Вони друкуються в бібліотеці вже багато років, щоб знайомити читачів з творчістю талановитих краян.

Поетичними рядками звернулися до присутніх учасники літературної студії «Подих» Олександра Кравчина та Анастасія Чорна. Розповіли про студію. Спочатку літературне об’єднання працювало на базі редакції газети “Єланецький вісник” і мало назву “Первоцвіт”. Були часи коли і Олександр Шива був її учасником.

Для почесного гостя звучали пісні у виконанні Віри Слободніченко та гурту з Великосербулівки, привітання від селищного та сільських голів.

Автор, презентуючи свою нову книгу, розповів, що вона висвітлює створення, становлення, розвиток та зникнення німецьких поселень в Єланецькому районі. Особлива увага приділена репресованим та реабілітованим німцям в період 1917-1950 років. Книга містить багато біографічного матеріалу, а тому вже затребувана за кордоном, зокрема у Німеччині. Також Олександр Шива подарував бібліотеці та шкільному музею топографічні карти, які відображають найперші та найдавніші поселення Єланецького району.

Після презентації всі гості мали змогу отримати в подарунок книгу з автографом автора та пригоститися смачними вертутами з Великосербулівки.

Висловлюємо щиру вдячність Олександру Васильовичу Шиві за його натхненну працю, великий внесок у збереження історичного минулого Єланеччини та пишаємося талановитим земляком.


А. Чорна, бібліотекарка відділу обслуговування Єланецької ЦРБ

 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.