Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Стоянова В. Презентація книжкової виставки «Той березень у пам’яті людській» (Баштанська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

9 березня до 77-ї річниці визволення Баштанського району від нацистських загарбників у Баштанській публічній бібліотеці відбулась презентація книжкової виставки «Той березень у пам’яті людській».

Користувачі бібліотеки ознайомилися з краєзнавчими виданнями, які відображають події визвольної боротьби 1944 року. Це книги «Миколаївщина в роки Великої Вітчизняної війни: 1941-1945», «Миколаївщина в новітній історії. 70-річчю утворення Миколаївської області присвячується». Про визвольні події в районі сіл Новополтавки, Старогорожено, Привільне, Новосергіївки, Тарасівки згадується в книзі спогадів В. І. Чуйкова «В боях за Украину». Про бойовий шлях дивізій, які звільняли Миколаївщину, Баштанщину у березні 1944 року, розповідає книга В. Котка та П. Мущинського «Они сражались на Николаевщине». Про збройну боротьбу патріотів Баштанки, сіл Новогеоргіївки, Плющівки, Новоіванівки, Отрадне, Зелений Клин присутні дізнались із книги Є. Г. Горбурова, Ю. В. Котляра, М. М. Шитюка «Повстансько-партизанський рух на Півдні України в 1917-1944 рр.». Події визволення Баштанського району відображені в одному з розділів книги Б. Білика і Т. Гриненко «Історична скарбниця Баштанського краю». На виставці також були представлені романи «Білі хмари», «Степ», «Була осінь», повість «Пауль, Петер, Йоганн…», написані видатним українським письменником, нашим славним земляком О. Сизоненком.

Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав своє життя за визволення Баштанщини. Низько схиляємо голови перед їхньою світлою пам’яттю.

В. Стоянова, бібліотекарка відділу обслуговування кафедри для юнацтва Баштанської ЦРБ

 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.