Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Чорна А. М. Історична довідка «Не жіноча це справа – стріляти…» (Публічна бібліотека Єланецької селищної ради)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

До свята Великої Перемоги у Другій світовій війні бібліотекарка Єланецької центральної бібліотеки А. М. Чорна підготувала для учнів 9 класу Єланецької гуманітарної гімназії, постійних учасників бібліотечних заходів, історичну довідку «Не жіноча це справа – стріляти…». 
Під час заходу говорили про найвидатнішу українську жінку-снайпера – Людмилу Павличенко, яка під час боїв знищила 309 ворожих солдатів та офіцерів, в тому числі 36 снайперів. Також ознайомилися з книгами про події Другої світової війни, звернули увагу на збірку творчих робіт «Літопис нашої пам’яті» та «Україна в полум’ї війни».
 
Разом із молоддю розглянули пам’ятний значок «Снайпер», яким нагороджували особів, які досягли найбільших успіхів на курсах снайперів у Товаристві сприяння обороні, авіаційному і хімічному будівництву – ТСОАВІАХІМ. Юнакам і дівчатам цікаво було дізнатися, що означає маркування на гільзі німецької кулі часів Другої світової, яку використовували для гвинтівок Маузер.
 
Коли кажуть, що війна – не жіноча справа, закономірно відповісти: і не чоловіча теж. Та коли вже війна починається, у бою важлива не стать, а воля до перемоги.
 
А. М. Чорна, бібліотекарка відділу обслуговування Єланецької ПБ
 
 
 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.