Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Стоянова В. Феєрія кіно у бібліотеці (Баштанська публічна бібліотека)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Баштанська публічна бібліотека започаткувала проєкт «Феєрія кіно у бібліотеці», який розрахований на користувачів бібліотеки різних категорій та поціновувачів книги й кіно. Метою проєкту є підвищення інтересу до читання української та зарубіжної літератури шляхом перегляду кращих зразків кінофільмів і спільного їх обговорення. 9 червня у читальному залі бібліотеки відбувся показ історичної військової драми «Хайтарма» (2013), на який завітали учні Баштанського професійного ліцею.

Перед початком фільму бібліотекарка Валентина Стоянова нагадала про знакову дату, 18 травня, коли в Україні відзначають День скорботи і пам’яті депортації кримських татар радянською владою. А фільм «Хайтарма» — це перший кримськотатарський повноформатний художній фільм, який висвітлює події 1944 року. Ця трагічна сторінка в історії кримськотатарського народу показана через погляд прославленого льотчика, національного героя кримських татар Амет-Хана Султана: після вигнання нацистських окупантів з Криму, військове командування дозволило йому разом з його бойовими товаришами відвідати батьків у Алупці. Виконавець головної ролі та режисер фільму — Ахтем Сеїтаблаєв, заслужений артист Автономної Республіки Крим, режисер, сценарист, актор театру і кіно. Присутнім було цікаво дізнатися, що стрічка знімалася за принципом народної толоки — більшість ролей зіграли непрофесійні актори. У масових сценах знялися понад тисячу осіб з усього Криму.

Прониклива кінострічка «Хайтарма» нікого не залишила байдужим. Молодь зрозуміла, що треба пам’ятати та вивчати історію, аби не повторювати трагічних помилок. Після перегляду фільму учні перегорнули сторінки екранізованих романів, представлених на книжковій виставці «Вічна магія книги».

Гостинний бібліотечний кінозал проєкту «Феєрія кіно у бібліотеці» чекає на своїх глядачів протягом всього літа.

В. Стоянова, бібліотекарка відділу обслуговування кафедри для юнацтва Баштанської публічної бібліотеки

 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.