Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Професія формує людину (Братська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

12 липня в Братській районній бібліотеці відбувся семінар із орієнтації на професійне навчання в Центрах професійно-технічної освіти.

Фахівець із професійної орієнтації Братської районної філії Миколаївського ОЦЗ Олександр Неговора надав інформацію, що за сприяння державної служби зайнятості громадяни з числа зареєстрованих безробітних можуть за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти професійне навчання і підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації.

Професійне навчання здійснюється у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, у тому числі в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання або безпосередньо у роботодавців-замовників кадрів. Для організації професійного навчання зареєстрованих безробітних та (або) їх проживання в період такого навчання центр зайнятості здійснює відбір навчальних закладів.

Також О. Неговора інформував присутніх, що з метою виявлення здібностей, можливостей та інших чинників, що впливають на вибір або зміну професії та виду трудової діяльності, в центрі зайнятості безробітний отримує послуги з професійної орієнтації. Якщо зареєстрований безробітний виявляє бажання пройти професійне навчання відповідно до результатів наданих послуг з професійної орієнтації, центр зайнятості за місцем реєстрації особи як безробітної укладає з ним договір та видає йому направлення на професійне навчання до навчального закладу. Безробітний зараховується до навчального закладу на підставі направлення на професійне навчання.

На завершення учасники семінару переглянули відеоролик про Одеський ЦПТО, в якому детально показані навчальні аудиторії, матеріальна база, навчальний процес, умови проживання в гуртожитку та інша корисна інформація.

Зауважимо, що в безробітних є можливість отримувати професію в навчальних закладах від служби зайнятості України: Дніпропетровському, Донецькому, Івано-Франківському, Луганському, Львівському, Одеському, Полтавському, Рівненському, Сумському, Харківському і Херсонському ЦПТО.


 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.