Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Стоянова В. Г. Краєзнавчий foot-квест до Дня міста (Баштанська публічна бібліотека)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

«Баштанка: знайома і незнайома» – під такою назвою 19 вересня Баштанська публічна бібліотека провела захоплюючий краєзнавчий foot-квест, присвячений 215-ій річниці від дня заснування рідного міста.

Квест розпочався в містечку «Казка», де була святково оформлена «Бібліотечна альтанка», біля якої працювала книжкова виставка-експозиція «Баштанка – місто сонця і тепла». Присутні з інтересом гортали сторінки документально-патріотичних видань знаних краєзнавців Б. Білика і Т. Гриненко, прозових книг та поетичних збірок талановитих земляків-письменників: О. Сизоненка, О. Смоли, І. Пшиченко, В. Шведова, В. Коваленка, Г. Гавви, С. Твердого та інших. В багатьох своїх творах вони з великою гордістю та любов’ю прославляють свій рідний край та оспівують неозорі південні степи, щедрі хлібодайні землі,  мужніх героїв і працьовитих хліборобів.

З привітальним словом до присутніх звернулася секретар міської ради І. П. Гомерська, яка закликала молодь любити рідне місто, вивчати його історію, цікавитись його досягненнями та побажала учасникам квесту успіхів у виконанні завдань та перемог.

Учасниками квесту стали учні 10-х класів загальноосвітніх закладів міста: команди «Невгамовні» ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №1, «КЛАС» ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 і «Фортуна» Баштанської гімназії. Ведуча заходу В. Стоянова оголосила умови квесту, після чого юнаки та дівчата пройшли маршрут, знаходячи історичні та культурні об’єкти рідного міста, а також взяли участь у краєзнавчих конкурсах та вікторинах: «Вивчай! Вшановуй! Пам’ятай!», «Я люблю Баштанку!» і «Лабіринтами літературної Баштанщини».

Всі учасники заходу виявили високий рівень знань, який дозволив впоратись із завданнями квесту. Перемогу здобула команда «Невгамовні» ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №1.

Після підведення підсумків foot-квесту секретар міської ради І. П. Гомерська вручила головний приз команді-переможниці, а начальник відділу розвитку культури і туризму міської ради С. В. Березовська та директор Баштанської публічної бібліотеки І. Г. Озерова вручили дипломи та солодощі всім командам. Крім того, кожна з команд одержала в подарунок інформаційно-краєзнавче видання «Вічно будь, квітуй, мій отчий край!», присвячене 215-річниці з дня заснування міста Баштанка.

В. Г. Стоянова, бібліотекарка відділу обслуговування кафедри для юнацтва Баштанської публічної бібліотеки

 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.