Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців Поради методиста Рекомендації щодо відзначення Всеукраїнського дня бібліотек — 2011

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - Поради методиста

Рекомендації Президії та активу Української бібліотечної асоціації щодо проведення загальноукраїнських акцій до Всеукраїнського дня бібліотек — 2011

З метою відзначення Всеукраїнського дня бібліотек у новому форматі, що надав би святу дійсно всеукраїнського масштабу, сприяв перетворенню Дня бібліотек із вузькопрофесійного свята на загальнонародне, посилив адвокаційну компоненту у заходах, підвищив імідж бібліотек, бібліотечних працівників та Української бібліотечної асоціації як всеукраїнської громадської організації, Президія та актив УБА пропонує:

Оголосити 30 вересня Днем Відкритих Дверей, коли усі бібліотеки працюють і проводять різноманітні заходи. Попередньо бажано розповсюдити прес-реліз, організувати розміщення соціальної реклами, запросити місцеві ЗМІ. Інформацію про відзначення Всеукраїнського дня бібліотек представити у вигляді відеоролика та розмістити його на www.youtube.com , а також сповістити Президію УБА про такі інформаційні повідомлення.

Під час проведення заходів, святкового оформлення приміщення бібліотеки, виготовлення інформаційної та рекламної продукції тощо використовувати девіз УБА 2011 року «Бібліотек@ – інформація – знання – успіх» та логотип УБА.




Організувати та провести 30 вересня об 11.00 в населених пунктах України Бібліотечний (Читацький) марафон. Учасниками акції можуть бути працівники та читачі бібліотеки, партнери і друзі бібліотеки, учні і студенти, перехожі. Хід дійства, сюжет та динаміку марафону  (наприклад, використання велосипедів, роликів, прапорців, кульок, плакатів тощо)  кожна бібліотека обирає самостійно.

У вересні провести акцію «Один день з життя бібліотеки». Про методику проведення акції та приклади читайте на блозі УБА «Творчість та інновації в українських бібліотеках» та на блозі Могилянської Бібліотекарки.
Зібрану статистику, фото і відеоматеріали використати при підготовці до відзначення Всеукраїнського дня бібліотек, у прес та пост-релізах для ЗМІ, в адвокаційній діяльності бібліотеки.

Організувати та провести 30 вересня спільний захід бібліотек різних систем та відомств у соціальних мережах Facebook.com, Vkontakte.ru, Odnoklassniki.ru, Linkedin, Twitter тощо. Таким заходом може бути Марафон бібліотечних новин, зокрема, новин зі святкування Всеукраїнського дня бібліотек, Марафон рекламних роликів про бібліотеку (тривалість ролика до 2 хв.). Крім того, спільними для всіх учасників заходів можуть бути аватар (новий плакат УБА до Дня бібліотек, який буде розміщений на веб-порталі УБА з 1 вересня 2011 р.) та статус (девіз УБА 2011 р.).

Організувати за межами бібліотеки «Бібліотечне містечко» за участю всіх бібліотек міста/селища або виїзний пункт Вашої бібліотеки, де знайомити громаду з новими бібліотечними сервісами, записувати нових користувачів, провести акцію дитячого малюнку «Моя бібліотека» тощо. Дивіться приклади з досвіду проведення таких акцій Кіровоградською ОУНБ ім. Д.Чижевського та колегами з м. Орськ, Росія (http://www.youtube.com/watch?v=rlnAI9L4kk4).

Організувати та провести у регіоні спільні бібліотечні акції «Як пройти до бібліотеки?», наприклад, у формі Квесту (англ. Quest — пошуки, пригодницька гра, синоніми: Бродилка, Пригода — один з жанрів ігор, що вимагають від гравця вирішення логічних завдань для просування по сюжету). Учасники Квесту будуть рухатися за маршрутом завдяки підказкам, що знаходяться у різних бібліотеках району/ міста/селища, або в одній бібліотеці, але в різних відділах тощо. Допоміжні матеріали про літературні квести дивіться тут: http://www.youtube.com/watch?v=9-QyL7gbbKM або читайте тут: http://dis-course.blogspot.com/2008/05/blog-post_15.html.

Бібліотекам навчальних закладів організувати в цей день Дні інформації, презентації про ресурси та сервіси бібліотеки, акції «Подаруй бібліотеці книгу», розсилки, інші форми, в т.ч. ігрові, що популяризують бібліотеку як головний інформаційний та науково-допоміжний центр навчального закладу.

Для організації відзначення Всеукраїнського дня бібліотек використовуйте також методичні рекомендації для регіональних відділень і колективних членів УБА «Всеукраїнський день бібліотек: новий формат» (К., 2010), які Ви можете отримати у Виконавчому офісі УБА.
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.