Книжковий контент - Віртуальні виставки
14.12.2009 11:55 Обновлено 13.01.2011 16:41
“Моє серце зіткане з пісні, в ньому завжди вогонь надії”.
Л. Чижова
Дорогий друже!
Ця виставка присвячена 70-річчю від дня народження відомої миколаївської поетеси Людмили Яківни Чижової. Народилася у 1938 році у с. Піщаний Брід Кіровоградської області. 1975 року закінчила Київський державний інститут культури ім. О. Є. Корнійчука за фахом “режисер”. Друкуватися почала з 1963 року в районній газеті “Радянська правда” (Вознесенський район). Лауреат Миколаївської обласної премії ім. Миколи Аркаса (2000р.). Член Національної спілки письменників України (1997р.).Чижова Людмила Яківна // Лауреати обласної премії ім. М. Аркаса : альманах / укл. І. І. Александренко. — Миколаїв : Можливості Кіммерії, 2006. — С. 91.
До біографічної збірки, присвяченої 155-річчю від дня народження історика, композитора, громадського діяча і патріота України М. М. Аркаса, включено відомості про людей, які удостоєні почесного звання “Лауреат премії імені Миколи Аркаса” у 1994-2006 роках. Матеріал розташовано в алфавіті персон. Є хронологічний покажчик.
Людмила Чижова // Література рідного краю : письменники Миколаївщини : посібник-хрестоматія / уклад. і заг. редакція Н. М. Огренич. — Миколаїв : МОІППО, 2003. — С. 137-142.
У посібнику-хрестоматії подаються короткі біографічні відомості та твори (або уривки з них) письменників, життя і творчість яких пов'язані з Миколаївщиною.
Чижова Людмила Яковлевна // Николаевский литератор — 2008 : справочник / сост. Е. Г. Мирошниченко. — 3-е изд., испр. и доп. — Николаев : Атолл, 2008. — С. 32.
Исправленное и дополненное издание содержит сведения, собранные на основании анкетного и устного опроса членов писательских организаций, литературных объединений и студий г. Николаева.
Для специалистов: литературоведов и библиотечных работников.
Людмила Чижова // Миколаївський оберіг : поетична антологія. — Миколаїв : Можливості Кіммерії, 2007. — С. 316-329.
У цю поетичну антологію увійшли найкращі твори тих авторів, які стояли біля витоків обласної письменницької організації, були і є гордістю сучасної літератури.
Антологія “Миколаївський оберіг” розрахована на широке коло читачів.
Чижова Л. Я. Води живої джерело : вірші / Л. Я. Чижова. — Миколаїв, 1994. — 42 с.
У збірці зібрані поетичні твори, присвячені нашим традиціям, святам, звичаям, вірші, які можна використовувати на вечорах, святах, у школах.
Збірка розрахована на широке коло читачів.
Чижова Л. Я. Гороскопи, зодіаки — року кожного ознаки / Л. Я. Чижова. — Миколаїв : Видавництво Ірини Гудим, 2008. — 20 с.
Ця книга — невеличке віконечко в дивовижний світ давньоукраїнської Оріани. Наші далекі предки жили у гармонії з природою, мали свій хліборобський календар, в якому кожен місяць мав певні обряди та свята. Разом з тим, це і поетична розповідь про характер давньоукраїнського оріанського тотемного календаря, про певні назви, які були надані сузір'ям.
Малюнок на обкладинці “Зодіакальне сонячне коло” — відомої миколаївської художниці Оксани Лисянської.Чижова Л. Я. Емігея : книжка поезій / Л. Я. Чижова. — Миколаїв, 1999. — 56 с.
Розповідь про казкову землю: славнозвісну і забуту історичну святиню української нації — Нижнє Побужжя. Це — вічна і велика любов до рідної землі, пересторога на майбутнє з щемлячим бажанням захистити нашу, Богом дану нам, красу і велич.
Чижова Л. Я. Із глибини народної криниці : легенди, казки та перекази рідного краю / Л. Я. Чижова. — Миколаїв : ПП Гудим І. О., 2003. — 124 с.
Повернути народові його живосильні джерела — така прелюдія книги. В ній зібрані легенди, казки та перекази, що складені у нашому регіоні в давні часи та збережені до сьогодні.
Рекомендовано як навчальний посібник для учнів загальноосвітніх шкіл та студентів філологічних факультетів вищих навчальних закладів, вчителів української мови і літератури.Чижова Л. Я. Світе, мій світе : поезії / Л. Я. Чижова. — Миколаїв : Видавництво Ірини Гудим, 2006. — 104 с. : іл.
У поетичній збірці автор пропонує своїм читачам поряд з лірикою і поезії громадянського звучання. Тут переплелися роздуми про високу та світлу долю поета та життєвий світ автора, що складається з радості та смутку і великої надії.
Книга написана серцем і душею автора.
Чижова Л. Я. Світле свято Миколая / Л. Я. Чижова. — Миколаїв : Видавництво Ірини Гудим, 2007. — 32 с.
Вшанування і поклоніння Святителю Миколаю прийшло в Україну з прийняттям християнства. На честь Святого Миколая в Україні побудовано багато церков. Часто їх ставили моряки, купці, рибалки, що вважали його своїм заступником. Багато сіл та міст в Україні носять ім'я Спасителя Миколая.
Та найвеличнішим є наше благословенне місто Миколаїв. Нам випала щаслива доля жити в Миколаєві під заступництвом Святителя Миколая Мірлікійського.
Малюнок на обкладинці — Оксани Лисянської.
< Попередня | Наступна > |
---|