Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

911 - «Гаряча лінія» для дітей

Розпочинаємо навчальний рік з правової освіти. Про права та обов’язки дітей розповідають працівники Миколаївської юстиції

Протягом першого навчального тижня працівники Миколаївської юстиції проводять уроки «Я маю право!» з учнями загальноосвітніх шкіл області. Під час занять діти в інтерактивній формі, за допомогою ігор та практичних вправ, вивчають власні права та можливості захисту у разі їх порушення.

 

За словами в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Інни Фірсової, знати та вміти захищати власні права потрібно з самого раннього віку, проте не варто забувати й про обов’язки. Тож, фахівці навчають не лише правам, але й звертають увагу на правила поведінки у суспільстві, щоб своїми діями не порушувати прав інших людей.
Зокрема, дитина має право на відпочинок і розваги, тож потрібно організовувати свій вільний час так, щоб було корисно і не заважати іншим. Є право на захист від примусової праці, водночас це не звільняє від обов’язку виконувати усі види самообслуговування й роботу, яка не є небезпечною для здоров'я. А маючи право на захист від образи та приниження, потрібно пам’ятати, що не можна ображати та не принижувати інших.

Відзначимо, що отримати юридичну допомогу, від первинної консультації до захисту прав у суді, діти можуть через систему органів безоплатної правової допомоги. Адресу найближчої установи цієї установи можна дізнатися за номером телефону 0 800 213 103 9 (дзвінки безкоштовні).

Крім того, в Україні діє всеукраїнська «гаряча лінія» - для дітей та про дітей. Лінію, яка діє за номером 116111 або 0 800 500 225, відкрили у Міжнародному жіночому правозахисному центрі «Ла Страда-Україна». Тут маленькі українці знайдуть підтримку та пораду стосовно своїх проблем, якими їм нема з ким поділитися. Батьки, вчителі та вихователі матимуть змогу оперативно отримати індивідуальну консультацію стосовно порушень прав дітей. Дзвінки на лінію - безкоштовні як зі стаціонарних телефонів на всій території України, так і з мобільних усіх українських операторів.

Прес-служба Головного територіального
управління юстиції у Миколаївській області
тел. (0512) 47-64-21
Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.