Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

911 - Для учасників АТО

У Миколаївській області четвертий рік поспіль діє комплексна програма «Турбота». Вона передбачає надання допомоги, а також виконання певних заходів щодо соціального захисту учасників АТО/ООС та членів їхніх родин.
 
Усього в області проживає 28,5 тис. осіб, які мають статус ветерана війни, та осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», серед них 1,4 тис. осіб з інвалідністю внаслідок війни та майже 16 тис. осіб, які безпосередньо брали участь у бойових діях на сході України та під час Другої світової війни.
 
У 2021 році для надання матеріальної допомоги жителям Миколаївської області, зокрема й учасникам АТО/ООС, передбачено 10 млн гривень.
 
Матеріальна допомога в розмірі 10 тис. гривень надається членам сімей загиблих, з них 5 тисяч виплачується до Дня незалежності України та ще 5 ― до Дня захисника України. Також департамент соцзахисту виплачує щомісяця по одній тисячі гривень дітям загиблих. Станом на лютий 2021 року, таких дітей в Миколаївській області ―78.
 
Крім того, учасники АТО/ООС з сім’ями мають нагоду отримати послуги з оздоровлення. У 2021 році для цього передбачено виділити 4 млн гривень.
 
Нагадаємо, що у 2020 році розширили перелік тих осіб, які можуть отримати таку допомогу. Окрім учасників бойових дій на Сході України та членів їхніх сімей, додані учасники бойових дій в Афганістані, особи, які брали участь у Революції гідності, члени сімей та учасники бойових дій Другої світової війни.
 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.