Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

911 - Для демобілізованих учасників АТО

У вівторок, 12 січня, набув чинності Закон України № 1954-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана».


Законом передбачено внесення змін до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Документ передбачає закріплення на законодавчому рівні поняття «електронного посвідчення ветерана», а також можливість його використання громадянами України як аналога відповідного посвідчення у формі книжечки. Це стосується ветеранів війни, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – загалом близько 1,2 млн громадян. Також Закон дає правові підстави для автоматизованого обміну інформацією між Єдиним державним реєстром ветеранів війни та деякими інформаційними, довідковими системами, реєстрами та банками даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування.

Джерело: https://mva.gov.ua/ua/news/nabuv-chinnosti-zakon-pro-reyestr-veteraniv-i-zaprovadzhennya-elektronnogo-posvidchennya
 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.