Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

30 січня у Державному вищому навчальному закладі “Миколаївський політехнічний коледж” за ініціативою Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва начальник відділу Другого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вадим Миколайович Жепало  познайомив студентів з системою безоплатної правової допомоги, яку впроваджено державою для ефективного захисту прав громадян.

Безоплатна правова допомога – це допомога, яка гарантується державою, та повністю або частково надається за рахунок коштів державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел. Ця допомога поділяється на дві категорії: первинну і вторинну. Первинна допомога передбачає надання консультацій і роз’яснень з правових питань, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних). Вторинна допомога полягає у супроводі питань людини у суді, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складанні документів процесуального характеру. Вадим Миколайович звернув увагу слухачів на те, що первинна допомога надається усім громадянам без виключень. А право на отримання безоплатної вторинної допомоги мають лише соціально вразливі групи населення: малозабезпечені, інваліди, пенсіонери, малолітні та неповнолітні, ветерани війни та учасники АТО, внутрішньо переміщені особи, біженці, недієздатні та особи з обмеженою дієздатністю. Основна категорія, з якою центр постійно працює, це затриманні за підозру вчинення злочину або  адміністративного правопорушення. Представники центру правової допомоги є в кожному районному центрі.

Вадим Миколайович зазначив, що у всіх райвідділах у черговій частині є графік чергувань адвокатів центру, їх телефони для термінового виклику. Він наголосив, що якщо когось затримала патрульна поліція або будь-який інший підрозділ, до того моменту, поки не прибуде адвокат, якого правоохоронні органи зобов'язані викликати, затриманий не повинен ні підписувати будь-які папери, ні брати в руки будь-які предмети, ні давати показання. Він звернув увагу ще на одну важливу деталь: при зверненні в будь-яку установу, організацію треба писати заяву за зразком, а не в довільній формі, зареєструвати її. Відповідь має надійти протягом місяця. Також він окреслив основні зміни в законодавстві щодо домашнього насильства і згоди на секс.

Молодь уважно слухала, задавала питання, і навіть дискутувала при обговоренні окремих ситуацій. Наприкінці заходу всі присутні отримали буклети з корисною інформацією і практичними порадами, ознайомились з темами наступних зустрічей.

Якщо ви бажаєте брати участь у заходах за участю представників  Другого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, отримати консультації, надсилайте нам свою заявку на електронну пошту Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript Дізнатися про заплановані заходи можна в розділі Афіша на бібліотечному сайті.



 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.