Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

22 вересня, в День партизанської слави, для читачів обласної бібліотеки для юнацтва відбувся інформаційний дайджест “ Підпільно-партизанський рух на Миколаївщині”.

Молодь разом з провідною бібліотекаркою Оксаною Криловською згадали історію підпільно-партизанського руху на території Миколаївщини в роки Другої світової війни. Внесок населення області в розгром ворога складно переоцінити: в роки нацистської окупації на території Миколаївщини діяло 89 підпільних організацій і груп, в яких брало участь більше 4 тис. чоловік. Під час заходу пригадали діяльність і загибель членів підпільної комсомольської організації “Партизанська іскра”; мужню боротьбу підпільників “Миколаївського центру”, очолюваного Героєм Радянського Союзу Віктором Лягіним; подвиги юних підпільників та розвідників Яші Михайловича, Вані Корецького, Віті Хоменка і Шури Кобера.

Молодь пригадала, що іменами героїв-підпільників у нашому місті названі бібліотека, школа, сквер, на їх честь встановлено пам’ятники. Всі, хто цікавиться воєнними подіями на території нашого краю, мають змогу відвідати музей “Підпільно-партизанський рух на Миколаївщині в роки Великої Вітчизняної війни. 1941-1944 рр.”.




 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.