Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

ІІ обласний інформаційний молодіжний марафон “Бібліотеки для молоді!” в рамках Декади дитячої і юнацької книги розпочався 21 березня виїзною інформаційною сесією для молоді Первомайська.
 

Грамотою було нагороджено Олену Косячук з Первомайська, яка ще у 2008 році брала участь в обласному конкурсі “Легенди рідного краю”. 
Організаторами конкурсу, який проводився у 2006, 2008 і 2009 роках, виступали Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва і Миколаївське обласне відділення Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Союз молоді регіонів України». Нещодавно у видавництві Ірини Гудим вийшла з друку книга — “Легенди рідного краю”. Це видання — кінцевий результат трьох конкурсів, який проводила обласна бібліотека для юнацтва спільно з Центральними районними бібліотеками. Збірку видано при підтримці Управління культури і Управління в справах сім'ї та молоді Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївського обласного благодійного фонду “Індиго”. До збірки етнографічних матеріалів ввійшли кращі конкурсні роботи молоді Миколаївщини, в яких — досліджені юними краєзнавцями (школярами, студентами, членами шкільних гуртків і краєзнавчих клубів при бібліотеках) народні легенди і перекази про нашу історію і долю народу, красу нашої маленької батьківщини та історичні таємниці. Матеріал сформовано по районах, і Первомайський район гідно представлено роботами Ірини Колчар і Олени Косячук.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У Первомайському медичному коледжі миколаївська письменниця Віра Марущак провела майстер-клас “Інтелект і творчість”, а провідний бібліограф ОБЮ Ія Мяснікова ознайомила студентів-першокурсників з інформаційними ресурсами обласної бібліотеки для юнацтва, представленими на бібліотечному сайті і доступними для всієї молоді: електронним каталогом, електронними повнотекстовими базами даних, інформаційно-ресурсним центром, віртуальними виставками. Інші студенти коледжу взяли участь у психологічному тренінгу “Тімбілдінг: колектив як єдина команда”, який провела студентка Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв Ріта Пащук.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У Міському центрі культури та дозвілля ім. Є. Зарницької Майстер-клас з брейн-рингу за участю двох миколаївських команд (студенти університету “Україна”, Чорноморського державного університету ім. П. Могили, учні зош №4 і 56) провела керівник клубу інтелектуальних ігор університету “Україна” Тетяна Макаронова. А потім збірні команди школярів Первомайська (“Форсаж”, “9 вал”, “Мегамозг”, “Історики”, “Правознавці”) знайомилися з правилами проведення брейн-рингу і тренувалися грати в інтелектуальні ігри.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У фойє Центру було розміщено виставку-продаж видавництва Ірини Гудим і виставку-презентацію управління у справах преси та інформації Миколаївської ОДА “Книги Миколаївщини”, видані за кошти обласного бюджету в рамках Програми підтримки вітчизняного книговидання, книгорозповсюдження та популяризації української книги у Миколаївській області на 2011-2015 роки. 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.