Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Дивосвіт Віри Марущак: до 65-річчя письменниці

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

21 листопада в Миколаївську обласну бібліотеку для юнацтва на святкування 65-річчя Віри Іванівни Марущак завітали гості — відомі письменники, викладачі провідних навчальних закладів міста, колеги-бібліотекарі.


Віра Іванівна — миколаївська письменниця, бібліотекар відділу реклами та соціокультурної діяльності ОБЮ, викладач основ журналістики Першої української гімназії імені М. Аркаса, член Національних спілок письменників і журналістів України, лауреат обласної премії імені Миколи Аркаса, лауреат Міжнародного конкурсу культури і мистецтв “Слов'янські традиції”. У її творчому доробку 8 книг: збірки оповідань “Вікнами до сонця” (2002), “Батько з Португалії” (2005), “Цезар, Галка і Новий рік” (2008), “Гомін білого інею” (2013), “Ярмарок сміху” (2014) та казок “Пригоди Нюмочки” (2009), “Зайченя” (2011), “Джмелик-мандрівник” (2012).

Ведуча — Заслужений журналіст України, телеведуча облтелерадіокомпанії І. Савицька — згадала сторінки з біографії письмениці. Малою Батьківщиною Віри є Арбузинка (районий центр на Миколаївщині), де вона здобула середню освіту. Допитлива дівчинка дуже любила читати. Її батько — Іван Кирилович Рожков приносив з районної бібліотеки стоси книг, і хоча на той час уже були популярними телепередачі, юна Віра надавала перевагу слову. Вона не розлучалася з книгою, що стала для неї другом і порадником на все життя.

Першою вітала ювілярку Н. В. Ткаченко — директор обласної бібліотеки для юнацтва, яка підкреслила, що життя і творчість Віри Іванівни є прикладом активної життєвої позиції. Вона є незмінною ведучою заходів, які проводить Миколаївський обласний благодійний фонд “Індиго”, учасницею бібліотечних виїзних інформаційний сесій для молоді, інтернет-конференцій, творчих зустрічей.

Давній друг та колега по письменницькому цеху, голова обласного відділення Національної спілки письменників України — Д. Д. Кремінь — вітаючи Віру Іванівну, згадав про її перші кроки у літературі, побажав творчого довголіття та екранізації її творів.

На адресу іменинниці прозвучало багато щирих побажань від освітян: викладачів Національного університету ім. В. О. Сухомлинського, Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв, Миколаївського коледжу культури і мистецтв, Миколаївського будівельного коледжу Київського національного університету будівництва і архітектури.

Вітали Віру Марущак і колеги-бібліотекарі, члени Миколаївської бібліотечної асоціації, директори бібліотек Т. І. Роскіна, Н. В. Семілєт, Т. А. Жайворонок. Вони бажали натхнення, цікавих сюжетів, нестримного польоту фантазії, нових довершених творів, які увіллються у бурхливий потік сучасного літературного процесу.

Музичним подарунком для Віри Іванівни та всіх гостей став виступ Заслуженого артиста України, композитора і співака О. Сичьова, у неповторному виконанні якого прозвучали пісні “Зоряне мереживо”, “Червоні тюльпани”, “Старый двор”. Гумореска у виконанні студента коледжу культури і мистецтв І. Білокамінського та ліричний виступ юної співачки К. Драгуновської також додали святкового настрою.

Плідним та успішним став для Віри Іванівни Марущак ювілейний 2014 рік — за свою багатогранну діяльність вона була нагороджена Обласною пам’ятною відзнакою митців Миколаївщини за вагомий внесок у вивчення та популяризацію художньої і духовної спадщини Т. Г. Шевченка, медаллю “Почесна відзнака” Національної спілки письменників України, високою державною нагородою — орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Бажаємо Вірі Іванівні нових творчих та особистих злетів, натхнення і радості від життя!

 

В матеріалі використано відеосюжет із авторської програми Інги Хоржевської "Я тут живу"  Миколаївської обласної державної телерадіокомпанії

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.