Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Україна соборна — моя гордість і слава

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

22 січня, у День Соборності та Свободи України, співробітники обласної бібліотеки для юнацтва завітали до Миколаївської спеціальної загальноосвітньої школи Миколаївської обласної ради, щоб провести урок патріотизму “Україна соборна — моя гордість і слава”.


Бібліотекарі розповіли учням 7, 8, та 9 класів про історію виникнення свята Соборності України, яке відзначається щороку 22 січня — в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році. Також діти дізналися про сучасну історію вшанування цієї знаменної події, про видатні постаті української історії.

Школярам продемонстрували презентацію про основні етапи творення української державності. Ведучі запропонували учням до кожної літери слова “соборність” підібрати слова, які б починалися на цю літеру і асоціювались з даним поняттям. Діти успішно справились з завданням: звучали слова “свобода”, “об'єднання”, “боротьба”, “рівність”, “незалежність” тощо.

Усі присутні з задоволенням прослухали пісні та вірші про Україну. Бібліотекарі завершили захід словами любові та шани до рідної землі: “День Соборності об’єднує всю Україну — сотні міст, мільйони людей — всі українські землі й береги. Якщо ми віримо в сильну Україну, почуття соборності має стати частиною нашого життя і наших сердець.”

Подарунком від ОБЮ для школярів стали синьо-жовті сердечка — символи любові до Батьківщини.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.