Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Семінар-тренінг для бібліотекарів системи профтехосвіти за темою “Фахівець: креативність, компетентність, інноваційність”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

10 квітня у Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва відбувся семінар-тренінг «Фахівець: креативність, компетентність, інноваційність» для бібліотечних фахівців системи професійно-технічної освіти.


Першою вітала учасників семінару директор МОБЮ Наталія Вікторівна Ткаченко. Далі слово взяла Н. В. Драгуновська, методист обласної бібліотеки для юнацтва, яка запропонувала увазі колег-бібліотекарів презентацію “Інноваційна діяльність як пріоритетній напрямок роботи бібліотек”. Вона наголосила, що питання компетентності, креативності та інноваційності у професійній діяльності бібліотечних фахівців має велике значення, оскільки у сучасному суспільстві рівень освіченості людини вже не визначається лише енциклопедичністю її знань. Сьогодні суспільство потребує від освіченої людини уміння ефективно вирішувати різноманітні проблеми, використовуючи власні знання, а також постійно їх поповнювати, тобто безперервно навчатися. Учасники семінару-тренінгу ознайомилися з інноваційними напрямками роботи співробітників ОБЮ: циклом веб-уроків “Школа інформаційного комфорту”, майстер-класами “Моє хобі — солоне тісто” і “Степанкові уроки”,  буктрейлером за твором Р. Бредбері “Кульбабове вино”.

І. В. Отверченко, завідуюча науково-методичним відділом, провела для учасників семінару тренінг “Виховання казкою: я пізнаю себе” по професійному вигоранню. Присутні бібліотекарі дізналися про небезпечний синдром, що розвивається у працюючих людей на фоні хронічних стресів та внутрішнього накопичення протилежних емоцій; основні симптоми професійного вигорання, способи їх запобігання та профілактики. Фахівці системи ПТО взяли участь у вправах “Поза Наполеона”, “Тест геометричних фігур”, “Задоволення” та отримали практичні рекомендації щодо швидкого зняття стресу, емоційного відпочинку і відновлення власних сил. Наостанок Ія Валеріївна побажала колегам сприймати життя як найцінніший дар, берегти себе і робити все з любов'ю.

Завідуюча відділом комплектування фондів, каталогізації документів та бібліографії С. Л. Рагімова виступила з доповіддю про вивчення ефективності використання систематичного каталогу.

Цікавим та корисним був виступ А. О. Мороз, співробітника науково-методичного відділу, присвячений методиці проведення квесту — форми роботи, що останнім часом набуває неабиякої популярності. Доповідач описала основні етапи, необхідні для підготовки і проведення гри, детально зупинилась на моментах, що вимагають від організаторів ретельної розробки. Використовуючи практичний досвід роботи співробітників обласної бібліотеки для юнацтва, Анна Олександрівна вказала на труднощі, що можуть виникнути у процесі підготовки квесту, та вказала на шляхи їх вирішення.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.