14.03.2016 15:56 Обновлено 14.03.2016 16:06
10 березня співробітники обласної бібліотеки для юнацтва разом зі старшокласниками Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. №53 вшанували пам'ять найславнішої української поетеси Лесі Українки з нагоди 145-ї річниці з дня її народження.
Під час заходу “Берегиня українського духу” ведучі Ірина Бринкіс та Лариса Гальченко нагадали учням, що ім'я Лесі Українки — серед імен славетних митців світу. Літературна спадщина Лесі Українки є невіддільною складовою частиною української літератури і культури. Її поетичний світ — глибокий за змістом, багатий за формою, щедрий за мовою, образний і неповторний. Творчість Лесі Українки, зокрема її драматичні твори, й досі залишаються елітарною вершиною української літератури.
Разом з бібліотекарями молодь перегорнула сторінки життя поетеси, яке могло б стати основою для величної драми — так багато було в ньому страждань, болю і боротьби. Творчості Лесі Українки була присвячена мультимедійна презентація, продемонстрована під час зустрічі.
Бібліотекарі дали старт поетичному марафону віршем Лесі Українки “Як я люблю оці години праці”, а учні продовжили: читали улюблені твори — “Сон”, “Contra spem spero!”, “Стояла я і слухала весну”, “За горою блискавиці”, “Хто вам сказав, що я слабка”, “Хотіла б я піснею стати” та багато інших.
< Попередня | Наступна > |
---|