Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Леся Українка — берегиня українського духу

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

9 лютого в обласній бібліотеці для юнацтва відбувся захід “Берегиня українського духу”, присвячений 145-річчю від дня народження видатної поетеси Лесі Українки, на який завітали студенти Миколаївського будівельного коледжу КНУБА.


Ведучі, бібліотекарі відділу краєзнавства та соціокультурної діяльності Ірина Бринкіс та Віра Марущак, зазначили, що Леся Українка — класик української літератури і входить в умовну тріаду Шевченко-Франко-Українка. Ім'я поетеси — серед імен славетних митців світу. Літературна спадщина Лесі Українки розмаїта й великообсягова. Її поетичний світ — глибокий за змістом, багатий за формою, щедрий за мовою, образний і неповторний. Історія її життя могла б стати основою для величної драми.


Студентам цікаво було дізнатися про походження псевдоніма поетеси. 13-річна Лариса Косач вперше підписала свій вірш “Конвалія” літературним іменем Українка. Вона запозичила його у свого дядька Михайла Драгоманова — найбільшого учителя племінниці Лесі, який підписувався під своїми творами “Українець”.

Ще більшу цікавість у молоді викликала розповідь про кохання письменниці. Адже присутні юнаки та дівчата саме у такому віці, коли серця відкриті для любові. В такий період багато молодих людей виливають свої почуття на папері. Так було і у Лесиному житті. Безнадійно закохана у Сергія Мержинського, дівчина пише знаменитий лист “Твої листи завжди пахнуть зів'ялими трояндами”. Біля ліжка вмираючого коханого пише поему “Одержима”, але так і не почує від нього очікуваних слів освідчення. Бібліотекарі розповіли про Климента Квітку, чоловіка поетеси. Все життя вони були вірними друзями, підтримували одне одного.


Розповідь ведучих доповнили видання, представлені на книжковій виставці “Поетичні перлини Лесі Українки”.

Подяку за цікавий захід, за дотик до ніжного, тремтливого поетичного слова Лесі Українки від імені студентів висловила викладач Світлана Анатоліївна Розмариця.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.