Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Школа комп'ютерного бійця

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

21 березня у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів  зібралися учні Школи комп'ютерного бійця “Рівні можливості для всіх” — нового проекту Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва, запровадженого цього року. Друге заняття було присвячено комунікаційному сервісу Skype.


Бібліотекар Надія Пененко зацікавила юне покоління деякими фактами. Компанія Skype Technologies була заснована в 2003 році шведом Нікласом Зеннстремом і датчанином Янусом Фріїсом. У створенні програми Skype брали участь естонські програмісти Ахті Хейнла, Прійт Казесалу і Яан Таллінн. Перші версії програми з'явилися вже у вересні-жовтні 2003 року. Простота установки, освоєння і використання програми швидко привернули до неї увагу великої кількості користувачів. Станом на кінець 2010 року програмою користувалися вже 663 млн. осіб. Найбільше приваблювала можливість дзвінків на стаціонарні та мобільні телефони, групових дзвінків та відеоконференції, передача аудіо та відео матеріалів, документів, демонстрація свого робочого столу під час спілкування, голосових повідомлень. З 2011 року всі права на Skype придбала корпорація Microsoft за $8,5 млрд. У 2014 році Microsoft оголосила про створення Skype TX — спеціального рішення на базі Skype для телестудій и радіостанцій.



Познайомившись з основними віхами становлення і розвитку програми, учасники тренінгу виконали практичні завдання: спілкувалися у форматі відеоконференції, демонстрували робочі столи, телефонували друзям, спільно використовували файли. Закінчився тренінг веселими тренуваннями: кожний з присутніх хотів перевірити, і не раз чи два, чи правда, що при послідовному натисканні трьох і більше кнопок на клавіатурі під час набору тексту у віконці співрозмовник побачить не пишучий олівець, а кішку; а при натисканні кнопок в хаотичному порядку можна побачити руки, які розламують олівець на дві частини.

Всі бажаючі запрошуються до бібліотеки у квітні на наступний тренінг “Пошукові системи — потужний штучний інтелект”.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.