Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Поетика простору Дніпрової Чайки

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

20 жовтня в обласну бібліотеку для юнацтва завітали учні Першої української гімназії ім. М. Аркаса на захід “Поетика простору Дніпрової Чайки”, присвячений 155-й річниці від дня народження Людмили Олексіївни Василевської-Березіної (Дніпрової Чайки), що пройшов у рамках літературного циклу “Краяни-ювіляри”.


Ведучі Віра Марущак та Андрій Алієв розповіли про творчий та життєвий шлях відомої письменниці. Присутніх вразила розповідь про непросте життя Людмили Олексіївни Василевської-Березіної. Вихована у родині священника, вона переборювала стереотипи — після закінчення приватної жіночої гімназії Людмила вирішила влаштуватись на педагогічну роботу, але батьки вважали, що вчителювання — недостойна справа для їхньої доньки-панночки. Переборовши опір батьків, дівчина здійснила свою заповітну мрію і влаштувалася вчителькою. Пізніше розпочала літературну діяльність. Свої вірші  підписувала псевдонімом Дніпрова Чайка.

Продовженням розповіді став буктрейлер по творчості Дніпрової Чайки і мультимедійна презентація. Гімназистки Марина Михайличенко та Юлія Калашнікова читали поезії Дніпрової Чайки. Учні ознайомилися з виданнями, представленими на книжковій виставці “Землі рідної талант і надія”.

 

 

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.