Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Презентація літературного альманаху “Прибузькі зорі”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

На завершення Року ювілеїв літераторів-краян Миколаївщини в обласній бібліотеці для юнацтва 7 грудня відбулася презентація літературного альманаху “Прибузькі зорі”, підготовленого студентами Миколаївського коледжу культури і мистецтв під керівництвом викладачів Ковальчук Н. П., Смольнікової А. В., Кондратюка М. О. Урочистою і запальною музикою гостей зустрічав ансамбль народних інструментів “Грай, музико” під керівництвом Лариси Васкан: студентів Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна, Миколаївського будівельного коледжу Київського національного університету будівництва і архітектури, Миколаївського коледжу культури і мистецтв, педагогів з районів — слухачів курсів підвищення кваліфікації в Миколаївського обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.
Презентація літературного альманаху “Прибузькі зорі”

З вітальними словами до молоді звернулися директор бібліотеки Наталія Ткаченко та духовний натхненник і мудрий порадник творчої групи, яка працювала над альманахом, письменниця Віра Марущак. Кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв Людмила Бондар розповіла про організований Миколаївським національним університетом ім. В. О. Сухомлинського конкурс творчих і наукових робіт “У слові розкривається душа…”, в якому їй випала честь бути в журі. Вона наголосила, що альманах “Прибузькі зорі” визнано переможцем у спеціальній номінації “За розвиток культурно-мистецьких надбань рідного Побужжя”, і ще раз подякувала студентам та їх викладачам за змістовну роботу: адже матеріали про письменників Миколаївщини перекладено англійською мовою, що дає можливість поширити знання про наш регіон і літературну спадщину на міжнародному рівні.

Книжку презентувала викладач-методист вищої категорії Миколаївського коледжу культури і мистецтв, Відмінник освіти України Наталія Павлівна Ковальчук, яка разом зі своїми колегами Анастасією Смольніковою і Михайлом Кондратюком сказали добре слово на адресу тих, хто працював над альманахом, особливо відзначивши студентів спеціальності “Декоративно-прикладне мистецтво”, які ілюстрували видання. До речі, до альманаху ввійшли матеріали не тільки про знаменитих літераторів-земляків, але й про маловідомих: Петра Вейнберга, Олексу Полішкарова, Василя Малагушу. Під час презентації присутні подивилися відеоматеріали про письменників.

Студенти коледжу культури і мистецтв протягом заходу радували гостей підготовленою культурною програмою: поезії читали Марина Іващенко, Владислав Михайлюк, Олександра Іванова, найменша учасниця заходу, учениця дитячої хореографічної студії коледжу Юліана Мартинова виконала  варіацію Амура з балету “Дон Кіхот”, а Дмитро Слюсаренко — пісню “Лелеча доля”. Директор бібліотеки Наталія Вікторівна відзначила студентів і педагогів коледжу подяками.

В матеріалі використано відеосюжет із телевізійних новин Миколаївщини Миколаївської обласної держтелерадіокомпанії

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.