Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Споживач, знай свої права!

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права до Миколаївського вищого професійного училища технологій та дизайну завітали представники Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва, щоб провести урок права  “Вивчаємо права — будуємо державу”. Бібліотекар Андрій Алієв нагадав історію створення Декларації прав людини, які є невід’ємною частиною життя  кожної людини, незалежно від національності, місця проживання, статі,  кольору шкіри, релігії, мови або інших ознак.


Зосередив увагу аудиторії ведучий на питаннях захисту прав споживачів, адже вони є актуальними для учнів саме цього навчального закладу. У далекому 1961 році президент США Джон Кеннеді видав спеціальну постанову, що проголошувала “Чотири права споживачів”: на безпеку, якість товарів і послуг; на достовірну інформацію про них; право бути почутим у разі висунення споживацьких претензій; право захищати свої споживацькі претензії в суді.    Приклади реальних життєвих ситуацій, з якими у повсякденному житті стикаються доповідач і слухацька аудиторія, було наведено у правовому калейдоскоп “Закони, які нас захищають” доповнив, а вікторина “Знавці правознавства” узагальнила отримані знання.



Цікавий факт, що Україна першою серед колишніх республік Радянського Союзу прийняла Закон “Про захист прав споживачів”, було утворено Державну інспекцію із захисту прав споживачів, пізніше реорганізовану у Державний комітет України у справах захисту прав споживачів. Створена у 2008 році Державна житлово-комунальна інспекція здійснює захист прав споживачів житлово-комунальних послуг. Доповнив урок права огляд літератури з книжкової виставки “Є право — є надія”.

Підводячи підсумки заходу, Андрій Алієв наголосив, що права споживача, а таким є кожний з нас, — це складова прав людини. Кожен громадянин України повинен сумлінно дотримуватися закону і своїх обов'язків, а держава — гарантувати і забезпечувати безперешкодне здійснення базових прав людини.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.