Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Володимир Винниченко — творець нової української держави

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

18 січня бібліотекарі МОБЮ представляли студентам Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг політика і митця  Володимира Винниченка. Захід “В. Винниченко — творець нової української держави” пройшов у рамках циклу “Абетка історичної пам'яті”, присвяченого Року Української революції 1917-1921 років.

 

Андрій Алієв, бібліотекар відділу соціокультурної діяльності молоді, акцентував, що Володимир Кирилович Винниченко — один з найталановитіших українських письменників та найсуперечливіших політиків. В його романах, повістях, оповіданнях, п’єсах, статтях, перекладених багатьма мовами, — непідробна правда тогочасного життя. Своєю демократичною та гуманістичною спрямованістю вони привертали увагу мільйонів читачів. Письменник-новатор Володимир Винниченко підніс українську літературу до рівня європейської, хоча його творча спадщина десятиліттями була заборонена на батьківщині.

На долю В. Винниченка випали злети і падіння, спокуси і випробування, гучна слава і терновий вінець забуття. Складна і суперечлива постать Володимира Винниченка завжди привертала до себе пильну увагу: одні беззастережно приймали, інші — відкидали, а треті прагнули поставитись до його діяльності з урахуванням усіх складностей доби, коли він жив і творив.

Розповідь ведучого доповнили презентація “На хресті політики” і книжкова виставка “Ще б “усього” Винниченка прочитати...”.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.